29.03.2024
Новини Промо

6 рецептів смачних страв на грилі

От-от і режим пікніків буде активовано. Цього року Великдень припав на травневі свята, тож у вас буде щонайменше 3 дні для відпочинку на природі. 

А пікнік без шашлику важко уявити, тож справа за малим: купити гриль Тефаль https://eldorado.ua/1220256/c1220256/producer=tefal/, готовий для ваших кулінарних звершень. 

Ми зібрали 6 гриль-рецептів для смакування на маївці.

Свинина у соусі

На грилі здебільшого смажать м’ясо шматочками, маринуючи його попередньо у соусі. Саме він додає пікантного смаку готовій страві. 

Як готувати: змішайте томатний соус (100 мл), соєвий (50 мл) та оливкову олію (50 мл). Додайте трохи лимонного соку та кілька гілочок розмарину. Хай вирізка постоїть у такому маринаді 2 години. Далі смажте соковиті шматочки на електрогрилі до готовності.

Смажена скумбрія з лимоном

Для фанатів рибних страв гриль також стане у пригоді. Через помірну кількість кісточок для смаження ідеально підходить скумбрія. 

Рибне філе солять та перчать, натирають часником та прянощами за смаком. Тушки смажать почергово, збризкуючи соком лайму. Можна додати до готової страви кріп.

Курячі стегна в меді

Запасіться терпінням — на приготування цього шедевра знадобиться багато часу. 

Для маринаду змішують рідкий мед (2 ст. л.), сік 1 апельсину, трохи розмарину, сіль та перець. Курячі стегна заливають маринадом та ставлять у холод на ніч. Зранку м’ясо готове до смаження на грилі. 

Подають смаколик з печеною картоплею та міксом зі свіжих овочів. 

Овочі-гриль

Беріть свої улюблені овочі та смажте їх на пательні. Це можуть бути кабачки, баклажани, болгарський перець. 

Щоб овочі зберегли соковитість, потрібно розрізати їх кільцями чи слайсами, й окропити попередньо приготованим маринадом. 

Для маринаду знадобиться: 2 ст. л. соєвого соусу, 100 мл оливкової олії, 1 ст. л. винного оцту, часник, сушене орегано. 

Грильовий сир

Це найпростіша страва, яку можна приготувати на грилі. Знадобитися спеціальний грильовий сир. Такий виготовляють у крафтових сироварнях. Нарізайте його кільцями, брусками та кладіть на розігріту поверхню. На відміну від звичайного сиру, він не плавиться, а вкривається хрусткою скоринкою.

Печериці в гірчичному маринаді

Гриби також дуже смакують з грилю. У порівнянні з готуванням на відкритому вогні, капелюшки майже не пригорають. 

Звичайно, щоб зберегти грибну соковитість, знадобиться маринад. Замішуємо сметану (50 мл), оливкову олію (2 ст. л.), американську гірчицю (1 ст. л), сіль, перець, сушений базилік. 

Готовим соусом заливають попередньо очищені та просушені печериці та кладуть масу до холодильника на 60 хвилин. 

До готовності на грилі випікають хвилин зо 10. 

Отже, якщо у господарстві є електрогриль, ви готові до смачного відпочинку на природі!

Перейти до панелі інструментів