19.03.2024
Новини Політика

“Заднім числом всі розумні”: Притула йде зі скандального шоу, але один сезон за його участі таки транслюватимуть

Український телеведучий та політик Сергій Притула повідомив, що не буде ведучим другого сезону шоу «Де логіка» на «Новому каналі». Він заявив, що ухвалив таке рішення через російських власників формату цієї програми, пише “Громадське”.

Про це телеведучий написав на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що саме сьогодні, 9 березня, в ефірі «Нового каналу» відбудеться прем’єра цього шоу. Перший сезон із 15 випусків телеканал знімав разом із Притулою у листопаді.

«Перший і останній за моєї участі у ньому як ведучого. Як і обіцяв, у разі, якщо інформація про кінцевих бенефіціарів формату із російськими паспортами підтвердиться, ноги моєї у цьому шоу більше не буде. Так от, не буде. Дякую за увагу», — написав телеведучий.

Що кажуть у «Новому каналі»?

У січні маркетинг-директорка «Нового каналу» Ольга Балабан нам у коментарі наголосила, що у «Нового каналу» немає домовленостей із російським телеканалом: «У нас немає ні юридичних, ні договірних відносин з телеканалом “ТНТ”».

«Це шоу також триває в Росії, як і інші формати, які реалізовують на низці територій. І “Голос країни” там триває, але інакше називається, і “Хто зверху?”, яке є на “Новому каналі”, транслюють на телеканалі “Пятница!”», — зазначила Балабан.

На запитання, кому належать права на формат шоу «Де логіка?», Балабан тоді відповісти не змогла. Ми намагаємось знову зв’язатися із представниками «Нового каналу» для отримання офіційних коментарів.

Що відомо про це шоу?

Його формат передбачає змагання двох команд — чоловіків та жінок. Учасники сидять одні навпроти одних за столами. На них чекають чотири раунди та фінал із завданнями на логіку та спостережливість. За кожним столом є кнопка, на яку треба тиснути, коли відповідь готова.

Водночас уже впродовж понад 5 років на російському телеканалі існує шоу з таким самим форматом. Створенням проєкту «Де логіка?» для телеканалу «ТНТ» займається студія Comedy Club Production. Російське шоу схоже на українське як за назвою та форматом, так і за оформленням студії.

Додамо, що в коментарях окремі дописувачі розкритикували позицію Притули. При цьому чимало користувачів соцмережі стали на захист ведучого і вважають, що він все зробив правильно.

Перейти до панелі інструментів