24.04.2024
Жінки Новини

“Мріяла про синочка, а народилися 5 донечок”: на Тернопільщині матері-героїні отримали відзнаки

Почесне звання «Мати-героїня» присвоїли 29 жителькам Тернопільщини, які виховали щонайменше п’ятеро дітей, повідомляє пресслужба облдержадміністарції. 

Козак Тетяна із смт Козлів Козівського району – мама п`ятьох дочок.

— Зізнаюся, мріяла і про синочка, але народилися самі дівчатка. Це моя поміч, моя радість. Найстаршій – 20 років, найменшій — 8. Дякую Богові за діточок, адже маю заради кого жити. Бувало в житті по-різному, але разом їх долали. Дівчатка мої дружні, підтримують одна одну у всьому. А це найбільша радість, — розповіла Тетяна Козак.

Нагадаємо, почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. При цьому враховується вагомий особистий внесок мам у виховання дітей в сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття ними освіти, розвитку творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

На Тернопільщині проживає понад 13 500 багатодітних сімей, в яких виховуються близько 46 400 дітей.

З 2005 по 2020 рік присвоєно Почесне звання України «Мати – героїня» 6 701 жінці Тернопільської області, які народили і виховали 5 дітей.

Згідно з Указом Президента України від 15 грудня 2020 року № 568/2020 Почесне звання України «Мати – героїня» присвоєно ще 29 матерям Тернопільщини.

Всі фото: пресслужба Тернопільської обласної державної адміністрації 

Перейти до панелі інструментів