28.10.2021
Новини

Смакота нашвидкуруч: рецепти тортів, котрі зекономлять час

Хороший торт цілком можна приготувати вдома доволі швидко, пише Уніан.

Смачний торт за простим рецептом стане в пригоді раптом ось-ось мають з’явитися гості або ж хочеться побалувати себе та рідних чимось солоденьким. А якщо красиво його прикрасити свіжими або консервованими фруктами чи шоколадом, то звичайне чаювання перетвориться на справжнє свято.

Торт “Хвилинка”

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Для крему
  • Сметана
  • Цукор

Змішати стакан цукру та зі стаканом сметани. Додати яйця й збити масу до утворення піни.

Борошно просіяти і змішати з содою. Всипати борошно в сметанну масу, замісити однорідне за консистенцією тісто.

Акуратно перекласти тісто в форму для випічки і відправити її в розігріту до 200-250°С духовку. Уже через 10-15 хвилин можна перевірити, чи готовий корж, проткнувши його сірником. Якщо той виявиться сухим, виймати форму з духовки й дати коржу трохи охолонути.

Розрізати корж на кілька шарів і кожен змастити збитою з цукром сметаною. Готовий тортик посипати тертим шоколадом або горіхами.

Торт “День і ніч”

Для тіста

  • Борошно – 0,5 ст.
  • Маргарин – 100 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Манна крупа – 0,5 ст.
  • Кефір – 0,5 ст.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Какао – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для крему

  • Сметана
  • Цукор

Влити в манну крупу кефір, розмішати і відставити на 20 хвилин, щоб манка набухла. Розтопити в мікрохвильовій печі, у високій формі для випічки, маргарин. Всипати цукор, розмішати до однорідності. Вбити яйце та додати манку з кефіром, перемішати.

Всипати просіяне борошно і розпушувач. Розмішати.

Розділити тісто на дві рівні частини. Одну частину тіста змішати з какао. Вилити світле тісто в форму, де розтоплювався маргарин. Відправити у мікрохвильову піч на 6 хвилин і готувати за потужності 600 Вт. Форму з тістом при випіканні не накривати.

Готовий корж перевернути на блюдо і розрізати на дві частини.

Випекти темний корж і також розрізати його на дві частини.

Приготувати крем, змішавши сметану з цукром. Викласти на блюдо коржі, чергуючи білі з темними і змастити кожен кремом. Готовий торт прикрасити тертим шоколадом або присипати какао-порошком.

Швидкий бісквітний торт

  • Борошно – 160 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 200 г (+ 0,2 склянки для просочення і 4 ст. д. для глазурі)
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сметана – 200 г
  • Какао – 2 ст. л.
  • Молоко – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 г
  • Банан – 1 шт.

Вбити в миску яйця. Засипати склянку цукру і збивати масу міксером до густої піни. Додати соду, погашену оцтом. Поступово засипати борошно й вимісити тісто.

Форму для запікання змастити маслом. Вливаємо тісто і відправити у теплу духовку, щоб тісто трохи піднялося. Потім випікати 15-20 хвилин при температурі 180°С.

Приготування просочення для бісквіта. Збити сметану з цукром.

Готовий бісквіт злегка остудити, потім розрізати ножем навпіл. Рясно змастити обидві частини бісквіта просоченням. Залишити на 15 хвилин.

Приготування глазурі. Змішати какао з цукром, молоком та маслом. Проварити масу на повільному вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.

З’єднати половинки бісквіта й полити верхівку глазур’ю. Покласти торт у холодильник для застигання на 30 хвилин. Готовий десерт прикрасити скибочками банана.

Схожі пости

Поліція розшукала тернополянку, чий одяг знайшли на березі річки

Патрульна поліція пояснила, як буде їздити транспорт під час перекриття Гаївського мосту

У молодої вчительки відмовили нирки. Потрібна допомога на лікування

Євгенія Цебрій
Перейти до панелі інструментів