24.04.2024
Здоров’я Новини

Ігри з таким кубиком можуть закінчитися трагічно: на Тернопільщині виявили небезпечну іграшку (фото)

Держпродспоживслужба отримала інформацію щодо реалізації на території України небезпечної продукції, а саме: так званої, іграшки-конструктора «Неокуб», яка складається з однакових кулястих неодимових магнітів.

“На сьогоднішній день десяткам дітей та підліткам була надана медична допомога від ушкоджень отриманих ними в результаті свідомого чи несвідомого ковтання деталей таких іграшок. Проаналізувавши отриману інформацію, Держпродспоживслужба встановила ознаки невідповідності зазначеної іграшки вимогам пунктів 33 та 34 Технічного регламенту безпечності іграшок та пунктів 3 та 4 додатку 2 до цього Технічного регламенту”, – повідомляють у Держспоживслужбі.

Читайте також: На Тернопільщині в дитячому магазині виявили небезпечну іграшку (фото)

Відтак, спеціалісти Управління захисту споживачів в областях перевірятимуть іграшки-конструктори, в складі яких є деталі, зокрема, магнітні елементи невеликих розмірів та вживатимуть заходи до таких іграшок.

Читайте також: На Тернопільщині виявили небезпечну іграшку, об яку дитина може порізатися (фото) 

“Звертаємося до жителів області, уникати придбання таких іграшок для своїх малолітніх дітей. У разі виявлення у роздрібній чи оптовій торгівлі даних конструкторів, прохання повідомити Головне Держпродспоживслужби в Тернопільській області за номером 52-10-10, або 52-83-71”,  – закликають у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів