25.04.2024
Економіка та фінанси Новини

11 газопостачальників країни знизили тариф для населення. Скільки платитимуть тернополяни?

Станом на вечір 24 лютого більшість газопостачальних компаній оприлюднила свої ціни на березень. Серед них і тернопільський “Газпостач”. Однак найнижчих тарифів він не пропонує, пише ГазПравда.

Вони прогнозовано не перевищують 6,99 грн за кубометр. Адже до кінця березня уряд запровадив дію граничної ціни.

Однак встановлювати нижчий цінник компаніям не забороняли. І 11 компаній скористалися таким правом, встановивши ціни від 6,70 грн до 6,97 грн за кубометр.

Найкращу пропозицію на березень – 6,70 грн за кубометр – підготувала компанія Megawatt. Це на 9 коп менше, аніж у лютому та січні.

Лише на 5 коп дорожче – по 6,75 грн за куб – запропонувала компанія «Агросинтез Трейдінг». Це на 13 коп вигідніше за їхню лютневу пропозицію.

Таку саму ціну запропонували й компанії «Еру Трейдінг» і «Еру Людям».

Далі з пропозицією 6,86 грн за кубометр – Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» і «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія».

6,88 грн за куб пропонує «Евода Трейд», 6,90 грн – «Газпромпостач», 6,94 – «Газ АП», по 6,97 – Волиньелектро Збут і Закарпаття Енергозбут.

Ці компанії залишили свої ціни на березень на лютневому рівні.

Решта ж постачальників (зокрема й регіональні газзбути, афілійовані з облгазами) запропонували 6,99 грн за кубометр.

Які тарифи встановили газові компанії України.

Зазначимо, що газопостачальні компанії мають оприлюднювати вартість газу за 5 днів до початку місяця постачання, якщо ціна на наступний місяць буде відрізнятися від попереднього.

Нагадаємо, уряд встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна діятиме не довше ніж до 31 березня.

Перейти до панелі інструментів