28.03.2024
Новини Суди

“Святкували з друзями Новий рік”: власника одного з барів поблизу Тернополя оштрафували на 34 тис. грн за порушення карантину

34 тис. грн повинен сплатити власник бару “Форт”, що в селі Великі Гаї неподалік Тернополя. Як йдеться в постанові в реєстрі судових справ, 31 грудня він попри заборону допустив обслуговування більше, ніж чотирьох клієнтів за одним столом у закладі після 23 год.

Як йдеться у постанові, “31 грудня 2020 року о 00.30  громадянин , який є директором бару «Форт», що по вул. Тернопільська в селі Велі Гаї Тернопільського району, порушив правила карантину, а саме, допустив роботу закладу після 23.00  та обслуговування відвідувачів, які перебували за столом більше чотирьох осіб, чим порушив п.п.12, 13 постанови КМУ №1236 від 09 грудня 2020 року. Таким чином, вчинив правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.44-3 КУпАП”.

У судовому засіданні чоловік вину у вчиненому правопорушенні не визнав, пояснивши, що 31 грудня 2020 року о 00.30 він не порушував правил карантину. Мовляв, люди, які перебували в барі «Форт», були не відвідувачами, а його друзями, з якими вони разом святкували зустріч Нового року.

Читайте також: У Тернополі за порушення правил карантину оштрафували директора центрального ринку на 34 тисячі

Пояснень обвинуваченого суд до уваги не взяв, оскільки їх не змогли підтвердити жодними належними доказами та вони “спростовуються матеріалами адміністративної справи”.

Таким чином суд визнав директора бару винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.44-3 КУпАП, і постановив накласти на нього адміністративне стягнення у  розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34000 (тридцять чотири тисячі) гривень. Крім цього чоловік також має сплатити на користь держави судовий збір в розмірі 454 (чотириста п`ятдесят чотири) гривні.

Примітно також, що у постанові вказали термін, впродовж якого директор бару повинен сплатити штраф: не пізніш як через п`ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження такої постанови – не пізніш як через п`ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення. Якщо директор закладу не сплатить штраф у зазнfчений термін, з нього у примусовому порядку стягнуть подвійнe суму, тобто, 68 000грн.

Читайте також: Керівниця одного з барів Тернополя “карантинний” штраф у 17 тисяч виплачуватиме майже рік – частинами

 

 

Головне зображення: list.in.ua

Перейти до панелі інструментів