18.04.2024
Новини Суди

Керівниця одного з барів Тернополя “карантинний” штраф у 17 тисяч виплачуватиме майже рік – частинами

Суд дозволив розбити на частини оплату штрафу за порушення карантину у 17 тисяч грн власниці бару “Оріон” – у закладі обслуговували клієнтів, коли місто перебувало у “червоній” карантинній зоні в жовтні 2020 року. 

Ще 16 листопада Тернопільський міськрайонний суд визнав власницю закладу винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.44-3 КУпАП та накладено на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень. З обвинуваченої також стягнули в дохід держави 420 грн. 40 коп. судового збору.

Згідно з даною постановою, “21 жовтня 2020 року о 14:30 год. обвинувачена, яка являється фізичною особою-підприємцем в барі «Оріон», за адресою: м.Тернопіль, вул.Петлюри,2а, допустила приймання (обслуговування) відвідувачів у вказаному закладі громадського харчування, чим порушила п.п.3 п.15 Постанови КМУ №641 від 22 липня 2020 року зі змінами та доповненнями постановою КМУ №956 від 13 жовтня 2020 року в період дії на території м.Тернопіль «червоної зони» згідно протоколу №37 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 15 жовтня 2020 року”.

Читайте також: У Тернополі за порушення правил карантину оштрафували директора центрального ринку на 34 тисячі

15 січня постанову суду оскаржили в апеляційному суді. Аргументи були наступними:

“Зміст протоколу про адміністративне правопорушення стосовно неї за ст. 44-3 КУпАП від 21.10.2020 року не відповідає вимогам ст. 256 КУпАП так як в протоколі невірно зазначено місце її реєстрації, а в дійсності місце реєстрації було змінене 27.11.2018 року. Обвинувачена вказує, що зазначене в протоколі те, що вона є ФОП в барі “Оріон” не відповідає дійсності, оскільки, відповідно до виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, вона є керівником ТзОВ магазин “Оріон”, що є юридичною особою. Крім того посилається на те, що судом першої інстанції не було враховано погодження типу об`єкту Торговельний майданчик біля бару “Оріон”, який розташований у відповідності до паспорта прив`язки сезонного об`єкту сфери торгівлі”.

Читайте також: Стояв, курив: на Тернопільщині чоловік заплатить 17 тис. грн штрафу, бо вийшов з дому без документів

Незважаючи на це, апеляційний суд залишив скаргу без задоволення.

Зрештою, 29 січня 2021 року жінка звернулася до суду з заявою, в якій просила “у зв`язку з погіршенням матеріального становища, що зумовлено карантинними обмеженнями, розстрочити стягнення штрафу на один рік”.

Читайте також: Втеча з обсервації, погрози поліцейським, футбол на спортмайданчику: за що складали адмінпротоколи на тернополян впродовж карантину

Зважаючи на об’єктивні обставини, суддя вирішив, що слід розстрочити виплату штрафу терміном на десять місяців, а саме по 1700 (одній тисячі сімсот) гривень щомісячно до повного погашення заборгованості, до 08 грудня 2021 року.

Перейти до панелі інструментів