23.04.2024
Новини

Через нерозчищену дорогу на Тернопільщині у ДТП постраждало семеро людей (оновлено)

Вранці 7 лютого у Чортківському районі трапилася ДТП з потерпілими. Як повідомляє поліція, у аварії постраждало семеро дорослих та двоє неповнолітніх дітей 

Як повідомляє управління ДСНС в області, виклик про допомогу рятувальники отримали о 8.05.

– Поблизу села Зелена Чортківського району на автодорозі зіткнулися два легкові автомобілі, постраждали люди.  Вогнеборці вжили заходів, щоб не допустити загорання машин, та допомогли медикам транспотрувати до карет екстреної медичної допомоги потерпілих,»- йдеться у повідомленні.

На місці події працював черговий караул 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини Управління, 5 чоловік особового складу, та спеціальний автомобіль «FORD RANGER», який сконструйований та обладнаний для роботи під час ліквідації наслідків аварій.

Згодом в ГУ Нацполіції в області прокоментували, за попередньою інформацією, водій автомобіля Opel Vivaro, рухаючись в напрямку Бучача, не впорався з керуванням і автомобіль на не розчищеній дорозі викинуло на смугу зустрічного руху. В результаті такого маневру автівка врізалася в зустрічний міні-бус марки Peugeot Expert під керуванням жителя Тисмениці.

На момент нещастя в Opelі перебував водій з родиною, а це шість пасажирів серед яких двоє неповнолітніх, а в іншому авто двоє людей.

В результаті нещастя шестеро потерпілих отримали легкі тілесні ушкодження, а от один з неповнолітніх – тринадцятирічний хлопець, черепно-мозкову травму важкого ступеня. Усіх доправили до лікарні.

Попередня причина нещастя – важкі погодні умови та занос. У водіїв відібрали взірці крові для перевірки на вміст алкоголю. Подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно статті 286 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до усіх учасників дорожнього руху бути обережними на дорозі через погіршення погодних умов. Без потреби не виїжджайте і пам’ятайте, сильні снігопади та ожеледь та висока швидкість можуть призвести до нещастя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото: управління ДСНС, поліція

Перейти до панелі інструментів