27.04.2024
Новини

Похолодання і ожеледиця: на вихідних прогнозують погіршення погоди

Дощ, сніг, зниження температури повітря прогнозують на Тернопільщині з 6-7 лютого. У зв’язку з погіршенням погоди у деяких областях України гідрометцентр оголосив штормове попередження. 

“Вихідні в Україні обіцяють мороз. Найхолоднішою очікується північна частина України та північний схід. У нічні години температура повітря там досягатиме -10-15 градусів, у ніч на неділю місцями -15-22 градуси. Вдень у суботу щипатимуть за щоки -4-9 градусів, у неділю -9-12 градусів. На решті території України вночі температура повітря коливатиметься в межах -4-10 градусів, у центральній частині -9-15 градусів, вдень у суботу -1-6 градусів, у неділю -4-9 градусів”, – повідомляє синоптикиня Наталка Діденко.

https://www.facebook.com/ukrgmc.official/posts/2817894985128748

Через погіршення погоди у Тернополі оголосили “червоний рівень” системи оповіщення, повідомляють в управлінні житлово-комунального господарства міськради. При таких суттєвих перепадах температури зовнішнього повітря можливе виникнення ожеледиці.

Тому  підрядні організації, які здійснюють утримання шляхово-мостового господарства, зобов’язано організувати своєчасне  очищення та посипання доріг і тротуарів. Водіїв просять утриматися від поїздок, не паркувати автомобілі на прибудинкових територіях та  в недозволених місцях, щоб на  заважати процесу очищення вулично-дорожньої мережі від снігу.

Читайте також: У Тернополі розгорнули пункт обігріву з їжею, чаєм та аптечкою. Де можна зігрітися в області.

Перейти до панелі інструментів