29.03.2024
Новини

У колонії на Тернопільщині порушили права ув’язнених

На Тернопільщині трьох службових осіб установи виконання покарань притягнули до відповідальності через порушення прав ув’язнених. Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Дотримання адміністрацією  Збаразької виправної колонії № 63 вимог законодавства щодо створення належних та безпечних умов для відбування засудженими кримінального покарання перевірила Кременецька місцева прокуратура.
Так, під час проведення комплексної перевірки із залученням спеціалістів контролюючих органів встановлено, що адміністрацією ДУ «Збаразька ВК (№ 63) допущено низку порушень норм про охорону праці, природоохоронного й протипожежного законодавства (відсутня система автоматичної пожежної сигналізації, не проводяться перевірки пристроїв блискавкозахисту).

Недодержання вищевказаних норм негативно впливає на умови утримання засуджених у виправній колонії, призводить до порушення їх прав на належне матеріально-побутове забезпечення та безпеку.

За документами реагування місцевої прокуратури до дисциплінарної відповідальності притягнуто трьох службових осіб виправної колонії.
Перейти до панелі інструментів