19.04.2024
Новини Оперативно

У Тернополі 12-річного школяра на “зебрі” зачепило авто швидкої. Дитина в лікарні

12-річного хлопця шпиталізували із травмами до обласної дитячої лікарні. За словами перехожих, дитину на “зебрі” зачепило авто однієї з райлікарень. 

Як повідомляють в центрі надання екстреної меддопомоги, 27 січня о 17.01 бригада швидкої виїжджала на вул. Острозького, до 13-ої школи, де надавала допомогу 12-річному пацієнтові. Зі слів перехожих, хлопця на пішохідному переході зачепила машина швидкої допомоги.

“Це була машина однієї із райлікарень. Ніякого відношення до Центру ЕМД Тернопільщини вона не має”, – наголошують у медзакладі.

Читайте також: Напився рідини для прання: на Тернопільщині до лікарні потрапив 3-річний малюк

На щастя, серйозних травми хлопець не отримав. Із забоєм правої стопи, підозрою на перелом правої стопи потерпілого, після оперативно наданої медичної допомоги, шпиталізовано в обласну дитячу лікарню.

Як повідомили в прес-службі обласної поліції, на місце події виїжджала слідчо-оперативна група. За попередньою інформацією, на момент аварії у швидкій перебувала пацієнтка. Спецтранспорт рухався з увімкненими проблисковими маячками, але без звукового сигналу.

Перед світлофором швидка намагалася об’їхати маршрутку, а в це момент з-за пасажирського транспортного засобу вийшов школяр. І як результат – хлопчик потрапив під колеса авто.

Стан дитини задовільний. У нього медики констатували перелом ноги, але після надання допомоги школяра відпустили додому. Подія внесена в ЄРДР згідно статті 286 ККУ.

Про всяк випадок нагадаємо: відповідно до пункту 4.13 Правил дорожнього руху, в разі наближення транспортного засобу з увімкненим проблисковим маячком червоного та (або) синього кольору і (або) спеціальним звуковим сигналом пішоходи повинні утриматися від переходу проїзної частини або негайно залишити її.

Пункт 4.14 ПДР наголошує: пішоходам заборонено виходити на проїжджу частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху.

Перейти до панелі інструментів