29.03.2024
Новини Оперативно

Роботи мали завершити ще в 2016 році: на Тернопільщині судитимуть чиновника, який хотів обдурити державу на майже 1 млн грн

Майже 975 тисяч грн збитків державному бюджету спричинили посадовець управління капітального будівництва Тернопільської ОДА. Йому, а також підряднику слідчі інкримінують службову недбалість, службове підроблення та привласнення бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області, чиновник, перебуваючи на посаді, відповідав за будівництво оперативно-диспетчерської служби Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Тернопільської області та підключення ОДС до телекомунікаційної мережі загального користування.

Читайте також: За вимагання 500 доларів хабаря затримали начальника одного з управлінь Тернопільської ОДА

За словами Віталія Кравчука, заступника начальника управління стратегічних розслідувань, роботи мали бути виконані ще в 2016 році. Проте цього не сталося і працівники УСР спільно з слідчими ГУНП під процесуальним керівництвом обласної прокуратури почали перевірку.

У ході розслідування стало відомо, що кошти з бюджету перерахували, хоча роботи виконані не були.

На час слідства підозрюваного від виконання посадових обов’язків не усували, хоча правоохоронці неодноразово зверталися з клопотанням про відсторонення на час слідства. Суд дане прохання відхиляв.

Чиновник відповідатиме перед законом згідно частини 2 статті 367 ККУ, а виконавець відповідно до частини 1 статті 366, частини 5 статті 191 КК України. Гроші в бюджет повинна повернути підрядна організація.

Перейти до панелі інструментів