29.03.2024
Новини Промо

ТОП-5 різдвяних історій, які забезпечать святковий настрій у холодну пору

Видання Терміново спільно з інтернет-магазином www.yakaboo.ua продовжує спільний проєкт, в рамках якого ми знайомимо наших читачів з новинками літератури та не менш цікавими книгами, що вийшли друком раніше.

Ми також періодично  розігруватимемо сертифікат на 250 грн, завдяки якому можна буде вибрати та отримати одну з вибраних книг.

Сьогодні пропонуємо ТОП-5 різдвяних історій.

19 різдвяних історій

Див забагато не буває, правда? І коли ж на них чекати, як не на Різдво? Адже це час безцінних подарунків, фантасмагорії та химерних пригод, час, який повертає нас у дитинство та відкриває нові сенси дорослішання. Це пора пошуку умиротворення та батьківського тепла, пора, коли самотність переживаєш особливо гостро. І саме в цей час повсякденність можуть наповнювати чудеса, а іскри любові запалюють життя з новою силою.
19 сучасних українських письменників написали історії про те, яким різним буває Різдво. Про те, яким різним буває життя.

Велика різдвяна книжка

Різдво — свято з особливою атмосферою надії та дива. В історії чимало зворушливих прикладів, як-от перемир’я під час Другої світової, коли по обидва боки фронту звучала та сама колядка. Голоси двох авторів переплітаються, щоразу додаючи нових смислів та інтонацій у розмову про найсвітліше свято. Історичні факти, роздуми про народження Бога, традиційні та комерційні символи, Різдво в маскультурі — мозаїка тем, що витворює особливе різдвяне співзвуччя.

Унікальність книжок видавництва «Портал» — у тому, що до кожного друкованого видання команда освітян, психологів та істориків розробила детальні бекґраунди за QR-кодами, що містять:

  • історичний супровід — відомості про історичний період від експертів-істориків;
  • психологічний супровід — коментарі фахових психологів та рекомендації щодо обговорення важливих моментів, складних питань;
  • запитання до тексту — систему запитань, які допоможуть осмислено та глибоко прочитати текст.
Ніч напередодні Різдва

Микола Гоголь (1809–1852) — письменник зі світовим ім’ям, літературний доробок і життя якого оповиті купою таємниць і загадок. Українське походження надихнуло М.Гоголя на створення циклу колоритних повістей «Вечори на хуторі біля Диканьки».

Наразі читачам пропонується новий переклад повісті «Ніч напередодні Різдва», події якої оповиті магією очікування неймовірного свята з описом усіх різдвяних традицій українського народу, а також з історією про перше кохання, що лишається незламним усупереч усьому і розквітає у радісний день Різдва Христового.

 

Читайте такожТОП-5 дитячих книжок, з якими можна гратися

Таке різне Різдво

«Таке різне Різдво» — нова збірка короткої прози сучасних українських письменників продовжує традицію різдвяних антологій «Видавництва Старого Лева».

Ми завжди так чекаємо Різдва! Щоразу плекаємо нову надію на диво. І, знаєте, дива таки трапляються: яскраві й буденні, великі і непомітні. Примирення братів, зустріч земляків, можливість, зависнувши в аеропорту між рейсами, прос­то добре виспатися у затишній «штуці» — готельній капсулі чи посмакувати «різдвяним поліном», французьким святковим десертом, десь у порожньому готелі в Нормандії. Різні дива, різне Різдво. Когось застає вдома, когось — у дорозі, а когось — у лікарні… Тихе Різдво й наповнене дитячим сміхом, самотнє і у колі сім’ї, урочисте і скромне, замріяне і ностальгійне, традиційне і не схоже ні на що. У кожного своя різдвяна історія, своє особливе Різдво.

До книги увійшли історії від таких авторів: Катерина Бабкіна, Дорж Бату, Христя Венгринюк, Надійка Гербіш, Богдан Коломійчук, Богдана Матіяш, Дзвінка Матіяш, Василь Махно, Катерина Міхаліцина, Костянтин Москалець, Ірина Савка, Ірина Славінська, Людмила Таран, Петро Яценко. Упорядниця Ольга Ренн.

Різдво з першими леді

«Різдво з першими леді» — це книга про святкову магію, котра щороку запановує у Білому домі, про захоплюючу історію різдвяних прикрас та торжеств від Жаклін Кенеді до Мішель Обами. Ви дізнаєтесь про індивідуальний естетичний підхід до свята кожної леді – тут тема домашнього тепла та затишку Леді Берд Джонсон, яка намагалася втішити націю після трагічної смерті Джона Ф. Кенеді, і бажання Ненсі Рейґан відродити дитяче відчуття очікування чуда і «червоно-біло-синє Різдво» Лори Буш, яке було покликане згуртувати націю. Книга, яка містить багато кумедних історії і сімейних фото президентів під час святкування зимових свят, описи приготування поробок і кулінарних рецептів перших леді, може стати чудовим подарунком і послужить розвагою у святкові дні.

Перейти до панелі інструментів