05.05.2024
Новини

“Маски стануть у пригоді”: на Тернопільщину йде похолодання

За інформацією Укргідрометцентру, 15-16 січня на Тернопільщині значне зниження температур: вночі до -18°, удень до -12°, 17-18 січня холодна погода утримається. 
“Кому було спекотно і зима була надто теплою, 15 січня, якраз посередині зими, повітряна маса арктичного походження почула побажання громадян і презентує в Україні справжні морози”, – пише на своїй сторінці у Фейсбуці синоптик Наталка Діденко.
Як повідомляє синоптик, 15 січня вдень буде вже буде холодно, морозно. Температура повітря знизиться до -5-12 градусів, найхолодніше – у північній частині (карта), на Сході очікується -3-7 градусів, у південній частині 1-4 градуси морозу. Стовпчики термометрів коливатимуться в межах -4-11 градусів, на Півдні ще затримаються вищі градуси, 0,-3. На дорогах ожеледиця! Сніг підсипатиме періодично й нерівномірно, невеликий, максимум помірний. Надалі, до кінця тижня, похолодання посилиться до нічних -15-23 градусів, вдень очікується -10-15 градусів. Послаблення морозів очікується з 21 січня.
“Ще й ще раз перевірте готовність ваших опалювальних систем та приладів, стан автомобілів, одежу використовуйте вільну, з натуральних тканин, модельне взуття може трохи зачекати, ніякі каптури не замінять теплої шапки чи хустки, а маски нарешті не дратуватимуть, а стануть у пригоді на сильному морозі”, – закликає Наталка Діденко.
Перейти до панелі інструментів