28.03.2024
Місто Новини Оперативно Політика

«Я не можу ризикувати справами»: Надал завів мову про утиски і прогнозує скасування рішення щодо відміни локдауну

nadal-lokdaun

Міський головий Тернополя Сергій Надал висловив несприйняття того, що поліція складає адмінпротоколи на підприємців, які прислухалися до рішення міськради про відміну локдауну, а не до постанови Кабміну, якою цей локдаун запроваджено.

Він також завів мову про залякування, відкривання «справ» і висловив припущення, що з 11 січня рішення  міської комісії таки скасують, а на території міста офіційно запровадять жорсткі карантинні обмеження. Своїми думками Надал поділився у дописі на Фейсбуці.

“Центральна влада вчергове не почула думку тернополян. І попри рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, поліція почала масово штрафувати підприємців. Хоча показники захворюваності свідчать: кількість нововиявлених хворих 8 січня – 36, 9 січня – 27. Ці показники значно менші, аніж були, наприклад, восени.

Читайте також: «Як після армагедону»: на центральному ринку після свят – ні покупців, ні продавців (фоторепортаж)

Більше того, у мене є інформація про те, що правоохоронці виставлять кордони навколо шкіл, щоб не допустити дітей на навчання, а на директорів навчальних закладів та вчителів будуть відкриті справи. Я не виключаю, що проти членів міської комісії з надзвичайних ситуацій, працівників управлінь можуть також відкрити справи. Це тиск і методи залякування, які використовували ще за часів Януковича.

Я хочу заявити, що у Тернополі воювати з поліцією ніхто не буде. Я не маю права ризикувати людьми і містом. Ми всі стали заручниками нав’язаних некомпетентних рішень влади. Я не можу ризикувати справами на ні в чому не винних педагогів і директорів шкіл, працівників міської ради, а також зірваними планами тих батьків, чиїх дітей в понеділок планують не впустити до школи.

Читайте також: На Тернопільщині в перший день локдауну поліцейські склали 42 протоколи на підприємців, які працювали

Знаю, що у ці вихідні заплановане екстрене засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій при Тернопільській облдержадміністрації. Дуже ймовірно, що вони скасують рішення міської комісії і таки введуть локдаун у Тернополі з 11 січня”,  – написав мер Тернополя.

 

Заглавне фото: PRO.te.ua

Перейти до панелі інструментів