18.04.2024
Новини

На Різдво українцям ускладнить погоду циклон

Синоптикиня Наталка Діденко розповіла, яка погода очікуватиме українців на Різдво. Про це вона написала на власній сторінці у Фейсбуці.

“Різдво в Україні очікується теплим та дощовим.

Циклон принесе ускладнення погоди, опади – переважно дощ, місцями мокрий сніг, та сильний вітер – охоплять більшість областей. Карта.

Де випадатиме мокрий сніг, очікується налипання мокрого снігу – водії, обережно! Це найбільше стосується західних областей, Вінниччини, ввечері – Житомирщини та західних районів Київщини.

У східній частині України, в Дніпрі з районами, на Запоріжжі та в Криму опади більш ймовірні завтра ввечері.

Вітер буде південно-східним, а на Заході північно-західним, поривчастим, часом до сильного – будете колядувати, ходити в гості, одягайтеся відповідно.

Пора вже розробити нові синоптично-колядницькі традиції – замість кожухів та вовняних хусток треба переходити на водонепроникні пуховики в українських орнаментах та шовкові хустки чи тоненькі шапки із вишивкою.

Янголи, царі, Ірод, волхви, пастушки можуть також подумати над своїм вертепним гардеробом в умовах сучасного клімату.

І візьміть парасолі – різдвяну Зірку захищати!

Температура повітря у ніч на Різдво передбачається близько нуля.

Вдень 7-го січня очікується +2+6 градусів, у південній частині +5+12 градусів, на Заході та на північному сході України 0+3 градуси.

У Києві на Різдво йтиме дощ, можливий мокрий сніг. Вітер буде з південного сходу, поривчастий. Температура повітря у столиці вночі близько нуля, вдень 7-го січня очікується +2+4 градуси.

Похолодання до “мінусів” прийде в Україну на наступному тижні, якраз на Маланки-Василя.

Усім сьогоднішнім Святвечором тепла, злагоди, смачної куті, Божої ласки”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів