19.04.2024
Новини Соціальні проблеми

Допомагали навіть з-за кордону: родина погорільців дякує благодійникам за різдвяне диво

Справжнє різдвяне диво зробили небайдужі для родини з Тернопільщини, яка постраждала від пожежі. Прохання допомогти погорільцям з села Слов’ятин Бережанського району розмістив на сторінці у Фейсбуці бережанський “Карітас”, а на сайті Терміново вийшла публікація про біду, яка сталася. Статтю нашого видання з інформацією про можливість допомогти потерпілій сім’ї поширювали сотні користувачів у соцмережах, в результаті багато людей відгукнулися на чужу біду. 

Нагадаємо, раптове займання у будинку родини Клюба сталося 22 грудня минулого року. На щастя, ніхто не постраждав, проте сім’я з чотирьох осіб – батьки, восьмирічний син і 15-річна донька – напередодні Нового року та Різдва опинилися без нічого. Вогонь знищив меблі, стіни, міжкімнатні та вхідні двері, побутову техніку, одяг, посуд. Проте світ не без добрий людей. На допомогу родині прийшли багато небайдужих.

Пожежа виникла через коротке замикання електропроводки в одній з кімнат (фото: Надія Клюба)

– Я хочу подякувати всім цим добрим людям, які нам допомагали, – з такими словами зателефонувала журналістці Терміново потерпіла Надія Клюба. – Хочу сказати, що за кошти, які нам надіслали, ми вже придбали будматеріали, замовили вікна, двері і все, що потрібно для ремонту. Вже частково зробили ремонт у кімнаті, що вщент згоріла. Залишилися ще коридор, кухня. Також дуже дякуємо бережанському “Карітасу” і всім, хто поширював інформацію про нашу біду у соцмережах. Вдячні пожежникам, які приїхали вчасно і врятували нашу хату, всім сусідам, які допомагали гасити вогонь. 

“Одна жінка з  Тернополя привезла цілий бус допомоги – світильники, ковдри, ложки, тарілки, горнятка, постільну білизну, цілий ящик ковбаси на свята, газову плиту, куртки”

До Різдва ремонт у знищеному вогнем будинку не встигнуть завершити, адже усе має підсохнути, до того ж тільки після свят привезуть вікна та двері. Тому Різдво родина зустріне у бабусі, яка живе по сусідству. Проте завдяки допомозі небайдужих людей, сім’я вже має багато речей, яких потребувала. 

У кімнаті, яку вогонь знищив вщент, вже розпочали ремонт (фото: Надія Клюба)

– Добрі люди дали нам і одяг, і посуд, допомогли фінансово, – каже Надія Клюба. – Також вже знайшли дня нас деякі меблі.

За словами жінки, почувши про їхню біду, люди допомагали, хто чим міг. Хтось перерахував кошти, хтось привозив продукти та речі. На біду відгукнулися односельці, жителі сусідніх сіл і зовсім незнайомі люди з України і світу.

“Навіть польські роботодавці наших заробітчан, які почули про пожежу, передавали допомогу”  

Одна жінка з  Тернополя привезла цілий бус допомоги – світильники, ковдри, ложки, тарілки, горнятка, постільну білизну, електричну плиту, куртки, – розповідає пані Надія. – Ще одна жінка передала мобільний телефон. А учні школи із Куропатників зібрали продукти та консервації.  Навіть польські роботодавці наших заробітчан, які почули про пожежу, передавали допомогу.  

Довідка

Кошти для родини Клюба можна перерахувати на картку у Приватбанку: 5168 7573 4368 6517. Довідки за телефоном: 097-705-03-72. 

Читайте також: “Лишилися голі, босі”: допоможіть родині з Тернопільщини, яка постраждала від пожежі, зустріти Різдво в рідній домівці. 

 

Перейти до панелі інструментів