20.04.2024
Новини

Новорічна ніч на карантині: 5 ідей, як відсвяткувати незабутньо

Поки медики активно закликають на Новий рік не влаштовувати гучних гулянок та масових застіль, редакція Терміново підготувала кілька варіантів, як можна влаштувати новорічну ніч, дотримуючись всіх карантинних заходів. Ці методи напівжартівливі, але головне – ідея, яку ви зможете “підігнати” під себе.

Піжамна вечірка

Якщо давно планували, але не було відповідної нагоди, то Новий рік під час карантину – якраз те, що потрібно. А якщо у вас досі немає “костюма”, то ще встигаєте придбати. Можете побути смішним єдинорогом чи зеброю, або нарешті купити собі атласну піжаму – хто про яку мріяв. І не вилазити з неї навіть 1 січня.

Якщо ж ви хворієте й у вас кожна ніч – піжамна новорічна, то співчуваємо і бажаємо швидше одужати. І надолужити все в ніч на Старий Новий рік.

 

Катрусин кінозал

Зима – ідеальний час, аби влаштувати собі перегляд улюблених фільмів. Якщо одна стрічка за вечір – не ваш варіант, можете влаштувати собі цілий кіномарафон. Бо ж Гаррі Поттер сам про себе всі 8 фільмів не подивиться. Та і Фродо чи Більбо Беґґінси теж.

Зрештою, обирайте самі: марвелівські чи DCшні супергерої зустрінуть із вами Новий рік, або ви давно не бачили всі частини “Зоряних війн”, за які не соромно. Як варіант, подивіться старе-добре кіно 30-50-х років. Якщо давно/ніколи не бачили “Касабланку”, “12 розгніваних чоловіків”, “Це дивовижне життя”, “Найкращі роки нашого життя” або “В джазі лише дівчата”, то, мабуть, пора. Якщо ж вам найлюбіша історія про “здається, ми забули Кевіна”, то теж годиться.

“12 розгніваних чоловіків” – класика американського кіно. Це історія про те, як одна людина може змусити інших позбутися стереотипного мислення і побачити ситуацію геть під іншим кутом.

Приємний бонус цього варіанту – фільми можна дивитися просто в ліжку і навіть, ви не повірите, одночасно щось їсти. Якщо вже зовсім лінь готувати, то можете замовити їжу з доставкою. І вам клопотів менше, і локальний бізнес підтримаєте. Але вважайте, не залиште крихт на простирадлах. Кажуть, на них не всім добре спиться. Дехто й виганяє за таке з ліжка.

Антитіла-вечірка

Сьогоднішні реалії такі, що на вечірки додому запрошують лише найближчих/родину або тих, хто вже перехворів і має антитіла. Звучить це все так собі, але маємо, що маємо.

Якщо цей варіант – ваш, влаштовуйте тематичну вечірку. В стилі диско чи 20-х років. Або зрештою, якщо востаннє ви наряджалися сніжинкою чи зайчиком -надцять років тому на ранок у дитсадку, де розповідали віршика про ялиноньку, то можна глянути, чи пасують вам ці образи тепер. Або просто будьте собою. Людина з антитілами – це вже супергерой, без жодних костюмів.

Застілля по скайпу чи зуму

Рік тому мало хто би повірив, що цей варіант – не жарт. Але якщо дорогі вам люди далеко або ви живете взагалі в різних часових поясах, то можете зустріти Новий рік навіть кілька разів. Готуєте те, що точно смакує саме вам, наливаєте собі шампанське, сік, каву чи що там вам на той момент до душі, і зустрічаєте 2021 рік із тими, з ким справді хочеться. Хай це і за допомоги скайп- чи зум-зв’язку.

Складні часи вимагають нових рішень. Вечеря онлайн – одне з них.
Для лінивих або філософів

Можливо, ви здивуєтесь, прочитавши це, але… Просто ляжте спати. Серйозно. Письменник Юрко Покальчук колись писав, що кожен день – це Новий рік. Тому, якщо настрою святкувати немає, лягайте спати.

Щоправда, цей варіант найкраще спрацює, якщо ви живете у приватному будинку, в інших випадках сусіди зверху, знизу та з боків точно розбудять вас своїми веселощами чи пострілами шампанського.

Порадійте з ними і спіть собі далі. Або прокидайтеся і влаштовуйте варіант “Катрусин кінозал”.

 

Окрім як ще раз нагадати про дотримання карантинних заходів, ми також наголошуємо: в Тернополі діє заборона на феєрверки. В новорічну ніч та в усі інші ночі року також. Поважайте чужий спокій, не хворійте та гарно вам зустріти Новий рік!

Перейти до панелі інструментів