28.03.2024
Економіка та фінанси Новини

Кабмін скасував пільговий тариф на перші 100 кВт.год електроенергії

Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп/КВт.год для населення на перші 100 кВт.год та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт.год – відповідне рішення одноголосно прийняли на засіданні 28 грудня з переданням документу на допрацювання в секретаріат, пише Економічна правда.

Т.в.о. глави Міненерго Юрій Вітренко, представляючи проєкт постанови, заявив про важливість продовження положення про механізм покладання спецобов’язків (далі ПСО – авт), термін дії якого закінчується 31 грудня. Відповідно до прийнятого рішення Кабміну, термін дії ПСО продовжили до 31 березня 2020-го та встановили фіксовану ціну в 1,68 грн/кВт.год.

За словами Вітренка, в Україні зберігаються занижені тарифи на електроенергію для населення, навіть після підвищення вони будуть приблизно в 2 рази нижче ринкових цін.

Крім цього, уряд підтримав підвищення ціни, за якою “Енергоатом” продає електроенергію “Гарантованому покупцеві” у рамках ПСО, з 1 коп до 15 коп за кВт-год.

За словами Вітренка, рішення є тимчасовим, а Міненерго разом з Нацкомісією з тарифів напрацьовує новий варіант ПСО.

Тим часом у Мінсоцполітики обіцяють, що отримувачам субсидій через підвищення тарифів перейматися не варто.

 

Перейти до панелі інструментів