25.04.2024
Новини

Чоловік з Тернопільщини з нуля сконструював позашляховик “Україна”

Житель Збаража Юрій Кордупель сконструював позашляховик і тепер намагається зареєструвати автомобіль. На роботу у чоловіка пішло більше трьох років та майже 25 тисяч доларів.

Як повідомляє “Суспільне Тернопіль”, машина важить понад 4, 5 тонни. Зібрав чоловік її з нуля. Прототипом був військовий автомобіль ГАЗ-66. Потужність автомобіля 150 кінських сил, максимальна швидкість 90 кілометрів за годину.

Автомайстер Юрій Кордупель розповідає, що у авто скло опускається, люк відкривається. Є камера заднього виду.

– Товаришу ВАЗ переробляв. Вені показав світлину автомобіля Булат. В Киргизії схожу зробили. Мав ГАЗель на той час. Поставив її на продаж. Обміняв її на ГАЗ-66, – розповідає Юрій про те, як виникла ідея.

Позашляховик розрахований на семеро осіб. Кордупель розповідає, що тестує машину, який розхід палива ще не знає. Збирати автомобіль чоловікові допомагав його колега Іван Коруна.

– Все зроблено своїми руками, без заводських деталей. Чуття до металу потрібно мати. Душу треба вложити в нього, – каже Коруна.

Юрій Кордупель розповідає, власноруч зробив три автомобілі: автомобіль Baggi, дитяче Baggi та позашляховик. Тепер планує іншу модель.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото: Суспільне Тернопіль

Перейти до панелі інструментів