25.04.2024
Новини Оперативно

“Намалювали” борг у 800 тис. доларів: на Тернопільщині зловмисники ув’язнили молоду пару і погрожували вбивством

Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189, ч .3 ст. 289 КК України у кримінальному провадженні стосовно 3 тернополян та одного мешканця Київщини за фактом незаконного позбавлення волі двох осіб, викрадення їх транспортного засобу та вимагання 800 000 доларів США із застосуванням зброї та з погрозою вбивства і заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.

За версією слідства, група осіб, обумовивши спільні протиправні дії щодо незаконного позбавлення волі молодої пари з метою вимагання 800 тис доларів США за неіснуючий борг, за допомогою 4 транспортних засобів на автошляху у Тернопільському районі заблокували авто потерпілих. Надалі, зловмисники затягли потерпілого до свого транспортного засобу, де надягли на руки «кайданки» та захопили автомобіль з потерпілою, повідомляють в обласній прокуратурі.

Заволодівши автівкою молодої пари, група осіб вимагала у них 800 тис доларів США, погрожуючи вбивством і заподіянням тяжких тілесних ушкоджень. Зловмисники спочатку силою утримували жінку в автомобілі, а потім – у готельному номері. Чоловіка ув’язнили в транспортному засобі, де систематично завдавали тілесних ушкоджень, використовуючи вогнепальну зброю для залякування.

Потерпілий, маючи 2 мобільні телефони, зміг зателефонувати у поліцію. Його місцезнаходження встановили правоохоронці, які згодом визволили й дружину.

Злочин викрито спільно зі слідчими поліції за оперативного супроводу співробітників карного розшуку ГУНП в Тернопільській області.
На даний час чотирьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч .2 ст. 146, ч. 2 ст. 189, ч. 3 ст. 289 КК України, двом з яких судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, відносно інших двох до суду скеровано клопотання про обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Перейти до панелі інструментів