19.04.2024
Новини Суди

Засудили за інтим з семикласником, жінка вину визнала і покаялась

За статеві стосунки з 14-річним доведеться відповідати перед законом жительці Тернопільщини. Вирок у цій справі Бережанський районний суд виніс 14 грудня. Жінка засуджена до позбавлення волі терміном на три роки зі звільненням від відбування призначеного покарання, якщо вона протягом двох років іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на неї обов`язки. 

Все сталося 13 вересня цього року, йдеться у вироку суду.  У квартиру, де проживає жінка, в гості прийшов її знайомий з підлітком – жителем с. Вільховець Бережанського району, з яким вона попередньо знайома не була. Жінка запросила їх в одну з кімнат, де вони разом, в тому числі з неповнолітнім, почали вживати алкогольні напої, що супроводжувалось дружнім спілкуванням на різноманітні загально-побутові теми. В ході спілкування жінка дізналась від юнака, що він є учнем однієї із загальноосвітніх шкіл Бережан та на даний час навчається в 7-му класі. А відтак є 14-річним юнаком, про що він їй також наголосив під час розмови. Вік самої жінки у вироку суду не вказаний. 

Після вживання спиртних напоїв близько 23.30 обвинувачена залишилась наодинці зі школярем. Між ними розпочалась розмова щодо статевих стосунків між чоловіком та жінкою. 

“В цей час у обвинуваченої винник злочинний умисел, спрямований на природні статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку… Достовірно знаючи про вік останнього, тобто що він є особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку, проте нехтуючи цим, з метою задоволення особистої статевої пристрасті, вступила з хлопцем за взаємною згодою у добровільні природні статеві зносини”, – йдеться у вироку. 

До слова, обставинами, які пом’якшили покарання жінки, було щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, визнання вини. Наразі цей вирок не набрав законної сили. Він може бути оскаржений до апеляційного сужу протягом 30 днів з моменту його проголошення. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

 

Перейти до панелі інструментів