29.03.2024
Відео Новини

Тернопільські вчителі приміряли образи слов’янської міфології (фото, відео)

Педагоги тернопільської школи №28 організували доброчинну фотосесію «Слов’янська міфологія крізь глибину століть». На таку справу авторку ідеї директорку школи Лілію Вавринів надихнув проект Чарівний світ.UA, який покликаний зберегти та популяризувати українську міфологію.

Всі охочі зможуть оглянути роботи у рамках фотовиставки в драмтеатрі. Гроші, виручені за квитки, організатори спряимують на лікування хворих дітей. Про це йдеться на сторінці Чарівний світ.UA у Фейсбуці.

“Справжнє міфічне диво у файному місті Тернопіль!

Українська міфологія жива, сучасна та ще й допомагає творити добро. Це довів педагогічний колектив Тернопільської школи №28, який організував благодійну фотосесію «Слов’янська міфологія крізь глибину століть».

Автором ідеї виступила директорка школи Лілія Вавринів. На фотостудію перетворили звичайну учительську, на міфічний ліс ― шкільні вазони, на моделей ― вчителів.

Вони втілили образи 20 міфологічних персонажів. Особливо приємно було побачити Вовкуню у виконанні Наталії Трачук адже це перше “фізичне” втілення адаптованого нами образу жінки-вовкулаки .

За словами Наталії, саме Чарівний світ.UA надихнув її на перевтілення, а фотопроєкт, у свою чергу, надихнув учнів школи на вивчення українських міфів та легенд.

Окрім популяризації української міфології, проєкт має благодійну мету. Всі відвідувачі фотовиставки «Слов’янська міфологія крізь глибину століть», яка відкрилася 13 грудня у Тернопільському драмтеатрі ім. Т. Шевченка, мають змогу пожертвувати кошти на лікування онкохворих дітей.

Із задоволенням ділимося з вами магічними фото! А ви ― обов’язково поділіться цим постом з друзями, щоб якомога більше людей дізналося про таку чудову ініціативу!

Чарівний світ щиро радіє появі проєктів, що популяризують українську міфологію!

Ідея проєкту ― Лілія Вавринів

Фотограф ― Ревун Андрій

Зачіска та мейкап ― Таміла Демкура

Одяг ― Оксана Грицай

Підбір образів ― Ірина Складан”, – зазначають у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів