18.04.2024
Здоров’я Місто Новини

У міській лікарні №2 готують відділення для пацієнтів із ковідом

У КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» завершується монтаж кисневої станції для забезпечення медичним киснем усі необхідні відділення лікарні. Також там облаштовують додаткове лікувальне відділення, де прийматимуть пацієнтів з COVID-19, згодом його перепрофілюють у відділення кардіохірургії.

Завершується також монтаж стаціонарного кисневого генератора, придбаного за кошти з місцевого бюджету, що забезпечить безперебійне живлення лікарні медичним киснем. Зараз у лікувальному закладі вже функціонують мобільні кисневі концентратори, які є легкими в обслуговуванні та транспортуванні, повідомляє пресслужба міської ради Тернополя.

Третій об’єкт – це реконструкція приймального відділення, що проводиться на умовах співфінансування з місцевого та державного бюджетів в рамках Національної програми «Велике будівництво»».

Наразі в лікарні тривають роботи із закриття мембрани на покрівлі головного корпусу та утеплення фасадів, після чого у відділенні буде замінено вікна, двері, покриття підлоги та проведено внутрішньо-будівельні роботи. А вже після завершення опалювального сезону буде оновлено систему опалення та водопостачання.

До слова, станом на сьогодні у лікувальному закладі розміщено 59 кисневих точок та 39 кисневих концентраторів, очікується поставка ще п’яти концентраторів.

Перейти до панелі інструментів