29.03.2024
Здоров’я Новини

Швидка тепер повинна приїжджати на виклик за 10 хвилин – Шмигаль

Від дзвінка до диспетчера до приїзду бригади швидкої на виклик має минути не більше 10 хвилин, якщо випадок критичний. Уряд підтримав рішення про запровадження додаткових критеріїв виклику швидкої за пріоритетністю надання медичної допомоги.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, залежно від стану пацієнта звернення до швидкої розділятимуться на критичні, екстрені, неекстрені та непрофільні.

“Це дасть можливість знизити рівень смертності, адже встановлюється пріоритет для пацієнтів із критичним станом. Норматив прибуття медичних бригад у такому випадку має становити 10 хвилин із моменту надходження звернення до диспетчера”, – написав Шмигаль.

Норматив прибуття медичних бригад у екстрених випадках має становити 20 хвилин з моменту надходження звернення до диспетчера.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я від січня 2019 року, в межах 10 хвилин здійснювалися 56% від усіх викликів, в межах 20 хвилин – 94% від усіх викликів.

“Середній час перебування на місці події – 17 хвилин. Середній час транспортування до лікарні – 10 хвилин. 54,1% невідкладних викликів закінчилися транспортуванням до лікарні та госпіталізацією пацієнтів”, – повідомляли тоді в МОЗ статистику, складену на основі роботи 30 підстанцій швидкої допомоги у 26 населених пунктах України.

Перейти до панелі інструментів