16.04.2024
Місто Новини

У Тернополі затвердили нові тарифи на теплопостачання

На виконавчому комітеті затверджено нові тарифи на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для споживачів Тернополя. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

Нові тарифи на послуги теплопостачання встановлені у зв’язку зі змінами у законодавстві щодо житлово-комунальних послуг. Відповідно до нового закону «Про житлово-комунальні послуги» змінено назви комунальних послуг – замість послуг з «централізованого опалення» та «централізованого постачання гарячої води» виконавці надаватимуть послуги з «постачання теплової енергії» та «постачання гарячої води».

Також встановлений розмір тарифу на послугу з постачання теплової енергії для населення (1721,54 грн з ПДВ/Гкал), який не перевищує діючий тариф на послугу з централізованого опалення (1746,82 грн з ПДВ/Гкал). Для нарахування плати за послугу з постачання теплової енергії запроваджується двоставковий тариф.

На послугу з постачання гарячої води встановлюється один тариф, окремо для споживачів, які отримують гарячу воду з допомогою ЦТП (94,27 грн з ПДВ за 1 куб.м) та окремо для споживачів, які отримують гарячу воду з допомогою ІТП (91,72 грн з ПДВ за 1 куб.м).

Перейти до панелі інструментів