29.03.2024
Відео Новини

Кричуща несправедливість: обіцяної допомоги від держави родина померлого лікаря досі не дочекалася (відео)

Лікар Іван Венжинович з Тернопільщини рятував хворих з коронавірусом. Згодом сам занедужав на цю хворобу і через кілька днів помер. Проте родина медика досі не може отримати страхових виплат від держави навіть попри те, що Іван Венжинович був обличчям інформаційної кампанії Unisef.

Про кричущий випадок на власній сторінці у Фейсбуці написала телеведуча Алла Мазур.

“Ситуація, яка вразила мене своїм цинізмом. Відданий справі лікар. Який днював і ночував на роботі, рятуючи хворих на Covid в найбільш інфікованій – червоній зоні. Заразився сам. І буквально згорів – за 4 дні. Від тих же симптомів. Але тепер ціла комісія з’ясовує: чи Covid це був?!

Чому? Подивіться цей сюжет Андрія Цаплієнка. Про Лікаря Івана Венжиновича. Який влітку став обличчям цілої кампанії Unisef під гаслом «Дякуємо лікарям». Але навіть поклавши життя на цьому інфекційному фронті – подяки не дочекався.

Ми, звісно, будемо стежити за цим розслідуванням дивовижної комісії. Перед якою – очевидні факти. Сподіваюсь, своє слово скажуть і представники UNICEF Ukraine: які отримали нагороди за свою інформаційну кампанію. Бо невже і правда – ми в нашій державі вміємо дякувати тільки на словах? А коли мова йде про матеріальну підтримку – створюємо комісії?!

Друзі, тут потрібна і ваша допомога!
Напишіть в коментарях слова підтримки родині Івана Венжиновича – сину Борису і дружині Ірині. Лікар допомагав нам і нашим дітям… ціною свого життя. Тепер ми маємо допомогти, щоб була встановлена справедливість.
І не було соромно. І син пишався подвигом свого батька, його професією, Україною та українцями. Мав можливість жити тут і здобувати медичну освіту далі.

Що більше буде уваги до цієї історії – то менше буде бажання проігнорувати її”, – йдеться у повідомленні Алли Мазур.

Нагадаємо, серце 51-річного терапевта Почаївської райлікарні Івана Венжиновича перестало битися 30 вересня. Медик, на думку, колег помер від ковіду, хоча тест показав негативний результат.

Перейти до панелі інструментів