29.03.2024
Відео Новини Оперативно

Встановили особу загиблого на Тернопільщині пілота (фото, відео)

За версією слідства, близько 17 год 9 грудня 2020 року 40-річний житель м. Первомайськ Миколаївської області, керуючи пасажирським повітряним судном «АН-2», допустив його падіння на поле поблизу с. Золота Слобода Козівського району Тернопільської області.

Пілот загинув на місці події. Інших пасажирів на борту одинадцятимісного літака не було, повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Читайте також: На Тернопільщині у авіакатастрофі загинув пілот (фото)

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області, на місці події працювала слідчо-оперативна група та рятувальники. За попередньою інформацією, пілот намагався посадити літак між двома полями, але не розрахував на нерівності та глибокий рів.

Ймовірно, він при зниженні зачепив крилом землю і як результат – літак почало кидати об землю.

На момент нещастя в салоні пасажирів не було, а тіло пілота правоохоронці виявили мертвим за десять метрів від розбитого повітряного транспорту. Оперативники встановлюють як і чому воно там опинилося: чи вилетіло в результаті удару, чи витягнули люди, намагаючись реанімувати чоловіка.

Тривають першочергові слідчі дії. З’ясовуються усі обставини справи.

Читайте також: Рятувальники розповіли, що виявили на місці падіння літака на Тернопільщині (фото)

Тернопільською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 281 КК України (Порушення правил повітряних польотів, що спричинили загибель людей), розпочатому слідчими поліції.

Фото: Прокуратура Тернопільської області, ГУ НП в Тернопільській області

Відео: Управління ДСНС у Тернопільській області

Перейти до панелі інструментів