19.04.2024
Здоров’я Новини

“Люди втомилися і збайдужіли”: Шмигаль пояснив, за яких умов карантин можуть посилити швидше

Кількість нових випадків коронавірусу в Україні у січні може зрости до 20-25 тисяч щодоби. Про це заявив прем’єр Денис Шмигаль в інтерв’ю УП, передає УНІАН.

“Попередньо розрахунки, які ми бачимо, на першу декаду січня прогнозують десь в районі 20-25 тисяч захворілих в день. Ми не будемо чекати 32, щоб медична система впала. Звісно, що карантин треба запроваджувати до цієї цифри”, – пояснив він.

Шмигаль також пояснив логіку січневих карантинних обмежень.

“Чому на карантині, який ми будемо планувати, будуть працювати готелі, буде працювати транспорт, літаки? Треба дати можливість людям виїхати з мегаполісів, щоб не скупчуватися. Тому що основні шляхи передачі – це великі скупчення людей”, – сказав прем’єр.

За словами глави уряду, у світі забороняють роботу ресторанів, розважальних центрів, проведення концертів, тому що там люди активно комунікують й довго знаходяться в закритих приміщеннях. Збільшення кількості нових хворих, пояснює прем’єр, відбувається через недотримання людьми карантинних правил та їхню байдужість.

“Вони змучилися від карантинних обмежень, від страху захворіти. І почалася байдужість, коли маски у всіх на бороді, всі ходять по ресторанах і так далі. Це відбулося по всій Європі, як ракета графік злетів по захворюваності”, – додав він.

 

Перейти до панелі інструментів