19.04.2024
Культура Новини Промо

Зваблення їжею чи помаранчеве вино: 5 незвичайних кулінарних книжок

Видання Терміново спільно з інтернет-магазином www.yakaboo.ua продовжує спільний проєкт, в рамках якого ми знайомимо наших читачів з новинками літератури та не менш цікавими книгами, що вийшли друком раніше.

Ми також періодично  розігруватимемо сертифікат на 250 грн, завдяки якому можна буде вибрати та отримати одну з вибраних книг.

Сьогодні пропонуємо ТОП-5 книг кулінарних книг з оригінальними рецептами.

Зваблення їжею з українським смаком

Автор – шеф-кухаря, кулінарний експерт та телеведучий Євген Клопотенко протягом кількох років досліджував історію національних страв, вивчав кулінарну літературу різних часів, мандрував всією країною, спілкувався з істориками, щоб сформувати власне розуміння української кухні і викласти його у новій книжці.

У ній — 70 авторських рецептів давніх страв, які розділено на 9 розділів. Ви дізнаєтесь як приготувати супи та юшки, страви з м’яса, риби, овочів та грибів, каші, напої, закуски, випічку та солодке.

Окрім рецептів, книжка містить чимало цікавих фактів про українські продукти та харчі — як їх споживали раніше, чим вони корисні, у який спосіб їх найкраще готувати. А ще кулінарний експерт згадує про свою дослідницьку експедицію та міста, які вразили його своєю кулінарною традицією.

Amber Revolution. Як світ закохався в оранжеве вино

Ми розібралися з червоним та білим вином, познайомилися з рожевим, на черзі оранжеве, яке ще називають бурштиновим. В англомовних джерелах на його позначення вживають терміни skin-contact або skin-fermented.

Традиція виробництва оранжевих вин дуже давня: вона сягає витоками Грузії, де виноробством займаються вже понад вісім тисяч років. Однак відродження інтересу до цього стилю почалося порівняно нещодавно —  у 1960-х роках — завдяки виноробам із Фріулі та Словенії Йошку Ґравнеру, Станку Радікону, Паоло Водопівцю та іншим захопленим ентузіастам «натурального виноробства».

Термін «оранжеве вино» з’явився 2004 року. Нині цей стиль набуває дедалі більшого поширення, а найвідоміша книжка від експерта і популяризатора оранжевого вина Саймона Вулфа «Amber Revolution: Як світ закохався в оранжеве вино» нарешті доступна і для українського читача. У ній також уміщено інформацію про 180 виробників оранжевого вина із 20 країн усього світу. Крім того, це видання багато ілюстроване фотографіями з виноробень, запаморочливими пейзажами, а також портретами самих виноробів. Ця книжка стане в пригоді всім винолюбам, сомельє, рітейлерам чи виробникам оранжевого вина.

Моя кухня

Нова книжка Даші Малахової “Моя кухня” – про захоплення кулінарією, яке для неї стало рецептом насиченого життя. Вона розповідає, як формувалась її філософія кухні, чому це для неї місце сили й відпочинку, зрештою, вона ділиться своїми кулінарними секретами й родинними рецептами натуральних та простих страв – смаколиками з дитинства, стравами для романтичних вечорів на двох чи гучних вечірок, найкращим з української кухні та розмаїттям страв для прихильників здорового харчування.

Рецепти щастя. Щоденник східного кулінара

Моя бабуся казала, що приготування їжі — це можливість поділитися своєю любов’ю, щастям. Коли вона заливала пахлаву медовим сиропом, пошепки примовляла: “Нехай у всіх, у кого гіркота в серці переважає, доля зміниться на ліпше”. Коли посипала чебрецем плов із булгура, заплющувала очі й продовжувала: “Нехай цей чебрець приносить спокій тим, хто його втратив”. Їжа приносить щастя лише якщо приготована з душею. Цей щоденний і на перший погляд звичайний процес — додатковий шанс для кожного з нас відчути справжній смак життя.

Чизкейк всередині. Книга третя. Десерти, які хочеться повторити!

Остання частина серії «Чизкейк всередині» від кондитера-блогера Вікторії Мельник!

Про книжку

За рецептами Вікторії Мельник просто готувати надзвичайно смачні десерти: від малиново-мигдального чизкейку до шоколадних тарталеток. Всі етапи створення солодких десертів розписані детально і проілюстровані яскравими світлинами.

Навіщо читати

В третій частині авторка коротко повторила основні тези про готування чизкейків, але в рецептах жодних повторів – усю унікальні і нетипові. Якщо хочете зекономити час, витрачений на пошук на сотнях сайтів небанальних рецептів, та продуктів, які викинете в смітних, поки зрозумієте, що і з чим поєднувати, – книга для вас.

Завдяки книжці ви дізнаєтеся:

  • як зробити ідеальне листкове тісто,
  • що таке ганаш,
  • в чому секрет смачних сирників,
  • скільки часу треба охолоджувати чизкейк.

 

Перейти до панелі інструментів