20.04.2024
Новини

Касові апарати таки вирішили наступного року ще масово не запроваджувати

Верховна Рада України проголосувала за відтермінування введення касових апаратів (РРО) для ФОПів до 1 січня 2022 року, пише “Громадське”.

Відповідний закон ухвалили на засіданні ВР у вівторок, 1 грудня.

Законопроєкт №4439-д, ініціатором якого став президент України Володимир Зеленський, підтримали 319 депутатів.

Зокрема цим законом відклали обов’язкове використання касових апаратів із 1 квітня 2021 року до 1 січня 2022 року для ФОПів другої-четвертої груп, які сплачують єдиний податок.

Також президентський закон має скасувати штрафи за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка зазначена в денному звіті РРО та за відсутність попереднього програмування товарів в РРО (прро).

Водночас ще на рік, до 1 січня 2022 року, для ФОПів продовжили використання знижених штрафів за умови порушення окремих вимог використання касових апаратів.

Однак касові апарати все ж будуть необхідні для підприємців, які реалізують технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарські засоби й вироби медичного призначення.

Крім того, ФОПи, які надають посередницькі послуги з нерухомості (купівля, продаж, оренда, оцінка), а також виробляють, постачають, продають дорогоцінні вироби, також мають використовувати РРО.

Перейти до панелі інструментів