29.03.2024
Новини

Новий інклюзивний дитячий майданчик відкрили у Тернополі (фоторепортаж)

У Тернополі відкрили інклюзивний дитячий майданчик. Про це повідомляють на сайті Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії.

“Молитвою та чином освячення, який здійснили єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк спільно із синкелом стратегії розвитку УГКЦ отцем Віталієм Козаком та помічником економа і представником наглядової ради «Карітасу» Тернопіль отцем Петром Порохоньком, розпочалось урочисте відкриття інклюзивного дитячого майданчика «Подаруй світло».

Зручний, багатофункціональний, укритий гумовим, травмобезпечним покриттям, із ігровим комплексом, обладнаним гойдалками, на яких можуть розважатись діти з інвалідністю, він, упевнені, стане улюбленим місцем дозвілля, для тернополян різного віку.

Збір коштів на його спорудження тривав вісім місяців. Загальний бюджет проєкту – мільйон гривень. До його реалізації доєднались усі небайдужі: одні – коштами, другі – матеріалами, треті – працею.

Директор БФ «Карітас Тернопіль» о. Андрій Марчук подякував преосвященному владиці Теодору та священникам за присутність і молитву, організатору та керівнику проєкту Сергію Кічулі та лідерському волонтерському руху за довіру та співпрацю, а також усім благодійникам, які долучилися до проекту. Він наголосив: «Відкриття інклюзивного майданчику з врахуванням особливостей як фізичного, так і психологічного розвитку дітей з інвалідністю, дасть їм можливість розширити коло свого спілкування з іншими дітьми й дорослими. Дякуємо всім, хто долучився та підтримав цю благодійну ініціативу, подарувавши дітям з інвалідністю справжнє світло радості й натхнення», — йдеться у повідомленні.

Фото пресслужби Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії.

Перейти до панелі інструментів