28.03.2024
Місто Новини

Перелякані першокласники та термінова евакуація: у ЗОШ №5 ледь не травмувало дитину через демонтаж будівлі поруч

Чималий стрес пережили першокласники ЗОШ №5 через падіння частини штукатурки зі стелі. Про інцидент розповів Терміново тернополянин Володмир Курило, зазначивши, що частина обломку пролетіла поруч з його донькою.

За його даними, штукатурка обвалилася після того, як під час демонтажу одного з приміщень колишньої швейної фабрики, що поруч із школою, в старому приміщенні впала частина стіни.

«Діти налякалися, почали плакати. Вчителька одразу вивела їх з класу»

Інцидент стався у п’ятницю близько 11 год в 1-Б класі у кабінеті на другому поверсі.

«Діти налякалися, почали плакати. Вчителька одразу вивела їх з класу», – повідомив тернополянин.

У своєму пості в Фейсбуці Володмир Курило апелює до керівництва міста та правоохоронців щодо необхідності забезпечти безпеку дітей у навчальному закладі.

«Скоро Тернопіль добудується… Після дому, найбільшбезпечним захистом для дитини є школа/садочок, до вчорашнього дня. (Для мене).

Моя старша донечка ходить в 1 клас ЗОШ #5. Поруч зі школою  Креатор-Буд ведеться демонтаж швейної фабрики для побудови 16 поверхового житлового комплексу Домініканський, хоча там поруч був Єзуїтський костел. так от під час демонтажу і падіння однієї із стін швейної фабрики, в класі моєї донечки впала частина стелі. Шматки стелі пролетіли в кількох десятках сантиметрів від дитини.

Враховуючи те що демонтаж далі буде проводитися і потім буде будівництво, не факт що діти і подалі будуть в безпеці.

Тепер питання щодо відповідальності, хто нестиме коли знову відбудеться падіння стелі, стіни чи школи в цілому?», – написав тернополянин.

При цьому він відзначив міського голову Сергія Надала, директора будівельної компанії «Креатор-Буд» Ігоря Гуду та начальника обласного управління поліції Олександра Богомола.

Наразі жоден з них не прокоментував допис.

Тоді як пересічні тернопляни в коментарях нагадують, що приміщення школи побудоване ще в позаминулому столітті, а третій поверх в будові з’явився орієнтовно в 1980-их роках. Тож люди задаються питанням: чи витримає старий фундамент будівельні роботи в безпосередній близькості, особливо, якщо для нового будинку доведеться забивати залізобетонні стрижні для фундаменту. Тим паче, що аварійні ситуації у школі вже були, пригадують дописувачі.

З початком робочого тижня Терміново з’ясує позицію керівництва міста з даного питання.

Одне з приміщень колишньої швейної фабрики зносять, на цьому місці планують будувати житловий будинок. Фото: Ірина Небесна,Терміново

 

 

Заглавне фото: dity.te.ua

Перейти до панелі інструментів