19.03.2024
Новини

Метеорологи розповіли, яким буде початок зими на Тернопіллі

Середня температура у грудні 2020 року очікується на рівні -3°…+2°. 

Зазначається, що така температура є на 1-1,5° вище середніх багаторічних значень, з посиланням на Укргідрометцентр інформує УНІАН.

Що стосується опадів, то все також залишиться у межах норми: в цілому по Україні очікується 32-82 мм, на Закарпатті та в горах Криму – до 108-132 мм.

Синоптики зазначають, що у грудні ймовірні сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг – тумани та ожеледь.

“На більшій частині території України утворюється сніговий покрив, лише на крайньому півдні він встановлюється не кожного року”, – йдеться у повідомленні.

Зазвичай середня місячна температура повітря у грудні складає 0°…-4°, у південній частині місцями +1°…+3° тепла.

Абсолютний максимум температури за всі роки спостережень становить +10°…+18° тепла, у південній частині та на Прикарпатті місцями +19°…+20°, в Криму до +25°.

Абсолютний мінімум: -21°…-37°, у південних областях -17°…-28°.

Прогноз на грудень від народного синоптика

Зима почнеться з незначного похолодання, але незабаром українців знову порадує тепла погода.

“Похолодання буде не критичним. Мінусова температура буде спостерігатися ночами, зрідка. Зима почнеться з незначного похолодання, але порадує і нетиповим для цього періоду теплом — зимовим бабиним літом. Після цього температура підвищиться, часом можливі невеликі опади”, – повідомив народний синоптик Володимир Деркач.

Під кінець першої і на початку другої декади грудня буде спостерігатися невелике зниження температури. В середині першого зимового місяця потеплішає, вдень і вночі збережуться плюсові показники температур повітря.

“А ось в День святого Миколая, 19 грудня, вночі температура може істотно впасти. Остання декада грудня очікується теплою з нетиповою для зими погодою. Тільки під кінець року можливі незначні заморозки і сніжок”, – прогнозує експерт.

Перейти до панелі інструментів