28.03.2024
Новини Оперативно Політика

Головою Тернопільської облради обрано Михайла Головка, при цьому майже 40% депутатів не голосували (фото)

Майже 40% депутатів облради вирішила не брати участі в голосуванні за кандидатуру Михайла Головка, який єдиний претендував на посаду голови Тернопільської облради.

Загалом з присутніх і зареєстрованих у залі 62 депутатів за Михайла Головка проголосували 38 депутатів. 29 бюлетенів залишилося невикористаними.  При цьому слід враховувати , що загалом було надруковано 64 бюлетені +5%, тобто 67.

Читайте також: 5 цікавих фактів про нового голову Тернопільської облради

На скільки вистачить сформованої більшості покаже час. Можна прогнозувати, що досвідчені політики та ідейники численних закулісних інтриг з ЄС та «Батьківщина» так просто не здадуться. Хоча у їхніх лавах достатньо депутатів-прагматиків, які таки зацікавлені дружити з сильнішими, а не з тими, хто опинився у програші.

Водночас не варто списувати з рахунків і фактор голови обласної організації ВО «Свобода» Олега Сиротюка, якого Головко своїми амбіціями відтиснув на задній план, і це з часом може вилитися для новообраного голови у неприємні несподіванки.

Нагадаємо, на посаду голови облради окрім Головка претендували представник ЄС Степан Барна, також обговорювалася кандидатура нардем Івана Чайківського від За майбутнє. Однак останні не зуміли зібрати голосів на свою підтримку.

Перейти до панелі інструментів