29.03.2024
Новини

За вчинене ДТП винуватцю присудили тюремне ув’язнення та сплату чималої суми моральної компенсації

Тернопільською обласною прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво та публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 286 КК України стосовно винуватця ДТП, що трапилась 11 березня 2019 року на трасі «Тернопіль — Рава-Руська».

За версією слідства, водій автомобіля «ВАЗ-21104», рухаючись по автошляху поблизу м. Зборів, належно не стежив за дорожньою обстановкою й допустив зіткнення з автомобілем «TOYOTA-YARIS». Внаслідок ДТП водійка «TOYOTA-YARIS» зазнала  важких травм та тривалий час перебувала на лікуванні  у медичному закладі.

Зборівський районний суд погодився з позицією прокурора та визнав винним особу у скоєнні інкримінованого злочину й призначив покарання у виді 3 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки.

Також, відповідно до цивільних позовів, поданих прокуратурою й потерпілою, засуджений сплатить понад 11 тис грн відшкодування витрат на стаціонарне лікування постраждалої в аварії та понад 210 тис грн моральної шкоди, завданої джерелом підвищеної небезпеки під час дорожньо-транспортної пригоди.

Перейти до панелі інструментів