28.03.2024
Новини

На Тернопільщині землі вже дають сотнями гектарів

Скориківській об’єднаній територіальній громаді передали 24 земельних ділянок площею понад 120 га сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність. Сьогодні перший заступника голови обласної державної адміністрації Ігор Дем’янчук вручив громаді документи про передачу землі.
«Сьогодні ми маємо результат найбільш успішної реформи децентралізація, до якої ми йшли довгі роки. Ми вже бачимо результати реформи. Коли розпорядником землі є безпосередня та територіальна громада, яка знаходиться на даній ділянці. Тому сьогодні хочу побажати успіху Скориківській ОТГ. Розпоряджайтеся цією землею раціонально, щоб громада мала ресурсу для подальшого і свого перспективного розвитку», – каже Ігор Дем’янчук.
Як додав в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Ігор Луцик, завдяки реалізованим ініціативам уряду громадяни мають змогу написати заяву про надання землі у своїй об’єднаній територіальній громаді, інформує пресслужба ТОДА.
До процесу передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність на території Тернопільської області включено 55 ОТГ в межах 3 новостворених адміністративних районів області.
Нагадаємо, що у комунальній власності об’єднаних територіальних громад Тернопільщини знаходиться понад 40 тисяч земель сільськогосподарського призначення. Реалізація земельної реформи та запуск механізмів повноцінної передачі земель сільськогосподарського призначення всім без виключення об’єднаним територіальним громадам були б неможливі без відповідного Указу Президента України від 15 жовтня 2020 року та Постанови Уряду від 16 листопада 2020 року.
Перейти до панелі інструментів