28.03.2024
Новини

Тернопіль — серед найзлісніших порушників “карантину вихідного дня”

За порушення «карантину вихідного дня» в Україні закрили 1,5 тисячі закладів торгівлі, майже 800 закладів харчування, приблизно 30 нічних клубів та 20 спортзалів.

Про це повідомив голова Національної поліції в «Інтерфакс-Україна», цитує пресслужба Нацполіції.

Він зауважив, що найбільше порушень «карантину вихідного дня» поліцейські зафіксували в тих регіонах, де місцева влада відмовлялася виконувати відповідне рішення Кабінету міністрів України.

Ідеться про Львівську, Дніпропетровську, Тернопільську, Черкаську та Одеську області. Також багато порушників було у столиці та в Київській області.

За словами глави Нацполіції, правоохоронці склали майже 2000 адмінпротоколів за порушення карантину на відповідальних осіб та розпочали 9 кримінальних проваджень.

«Я вкотре наголошую на тому, що поліція діє в межах своїх повноважень і реагує відповідно на всі порушення чинного законодавства. Якщо громадяни відверто ігнорують закон, то мають понести відповідне покарання», — наголосив глава Нацполіції.

Нагадаємо, у Тернополі “карантину вихідного дня” в Тернополі не дотримувалися. Про таке рішення заявив міський голова Сергій Надал.

 

Перейти до панелі інструментів