29.03.2024
Новини

Петиція про відміну локдауну вихідного дня набрала достатню кількість підписів

97Петиція про відміну “карантину вихідного дня” за 6 днів з часу оприлюднення набрала майже 30 тисяч підписів. Тому її мають передати на розгляд президентові України.

Нагадаємо, петицію щодо скасування локдауну на вихідних оприлюднили на офіційному інтернет-представництві президента України 10 листопада. Авторка петиції Катерина Єгорова визначила кілька прохань до уряду.

” 1. Не вводити в дію карантин вихідного дня, а в разі його введення скасувати!

2. Скасувати в Києві та інших містах, центрах України заборону на здійснення підприємницької діяльності як в цілому так і з обмеженням часу.

3. При прийнятті законодавчих та нормативних актів суворо дотримуватись Конституційних гарантій на підприємницьку діяльність, працю, соціальний захист та гарантій на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади.

4. Проводити консультації з громадськістю та представниками бізнесу кожного разу та з усіх питань щодо формування та реалізації державної політики згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 996 від 03.11.2010, зокрема щодо встановлення карантину та запровадження протиепідемічних заходів, врахування органами виконавчої влади у своїй роботі пропозицій громадськості та бізнесу для розв’язання суспільно значущих проблем”, – йдеться в петиції.

Перейти до панелі інструментів