28.03.2024
Новини

Нардепка з Тернопільщини вважає неефективним запроваджений урядом карантин вихідного дня

Наша землячка, нардепка родом із Чорткова Євгенія Кравчук зазначила, що й сама не підтримує ідею карантину вихідного дня.

Вона висловила переконання, що мерам українських міст, які відмовилися виконувати вимоги карантину вихідного дня, треба “нормально сісти й поговорити” з представниками центральної влади щодо знаходження дієвих заходів боротьби з поширенням коронавірусної інфекції, інформує УНІАН.

“Я як представниця комітету з питань гуманітарної політики, який опікується закладами культури, скептично ставлюсь до ефективності карантину вихідного дня. Я слухала думку людей, як це відбувається на практиці. Працює громадський транспорт, працюють великі супермаркети – все одно є місця скупчення людей. Очевидно, що два дні недостатньо, щоб розірвати ланцюг інфікування”, – сказала заступниця голови парламентської фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук.

Водночас  зазначила, що не розуміє демаршу мерів.

“Я за те, щоб разом з місцевим самоврядуванням нормально сісти й поговорити – і знаходити дієві заходи. Я вчора від підприємців сфери ресторанного бізнесу у Тернополі почула думку, що краще піти на двотижневий локдаун, але тоді ніхто не працює, аніж незрозуміло, скільки вихідних працювати в такому режимі. Для закладів культури, громадського харчування – це половина виручки за тиждень, і це ставить під загрозу взагалі роботу цих закладів”, – зауважила Кравчук.

Перейти до панелі інструментів