23.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині чоловік продавав шліфувальну машинку, а через шахраїв втратив 45 тисяч

44-річний житель Великої Березовиці продавав шліфувальну машинку, а як наслідок позбувся власних заощаджень. За фактом шахрайства працівники Тернопільського відділу поліції відкрили кримінальне провадження.
Потерпілий розповів, що розмістив в мережі Інтернет оголошення про продаж майна. Згодом до нього зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником приватної фірми. Чоловік повідомив, що його заінтересував товар й він хоче його придбати.
Згодом пролунав ще один дзвінок, цього разу невідомий представився працівником фінансової установи. Чоловік повідомив, що виникли певні складнощі з оплатою, адже рахунок покупця зареєстрований на юридичну особу й кошти на надійдуть. Аби усунути даний недолік додзвонювач попросив повідомити персональні дані, що й зробив чоловік. Вже згодом заявник зрозумів. Що потрапив в шахрайську пастку, адже отримав сповіщення про списання коштів в розмірі 45 000 гривень.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.
Пам’ятайте, працівники фінансових установ не телефонують до своїх клієнтів, аби дізнатися персональні дані власників карткових рахунків.

Перейти до панелі інструментів