29.03.2024
Місто Новини

Тернопіль ігноруватиме карантин вихідного дня

Після того, як Тернопіль ігнорував обмеження “червоної” карантинної зони, тепер він не дотримуватиметься і так званого карантину вихідного дня. Про це на брифінгу повідомив мер міста Сергій Надал. Причина, мовляв, та ж сама: в місті досі діє рішення сесії міської ради та комісії з надзвичайних ситуацій, яким чітко передбачені обмеження, які діють в Тернополі.

За словами Надала, сьогодні відбулася нарада з представниками дрібного та середнього бізнесу, медпрацівниками та лікарями-епідеміологами. На думку медиків, обмеження, які пропонує ввести уряд на вихідних, суттєво не вплинуть на зменшення захворюваності.

Натомість вони знищать економіку міста, вважає мер.

– Більшість суб’єктів просто перестануть працювати, бо на вихідних вони мають чи не найбільший прибуток. Внаслідок цього частина тернополян втратить роботу, а місто – надходження, – зауважив Надал.

Він також звернувся до підприємців із проханням якомога ретельніше дотримуватися карантинних норм: маскового режиму, дотримання дистанції. Правоохоронців попросили посилено перевіряти дотримання підприємцями цих обмежень, а не штрафувати їх за те, що вони працюють.

Рестораторів просять обмежити робочі години до 22.00 год. Громадський транспорт теж їздитиме, як і раніше: кількість пасажирів має дорівнювати кількості сидячих місць.

Поїзди в Тернополі також зупинятимуться, наголосили в міській раді.

Перейти до панелі інструментів