27.04.2024
Вибори-2020 Новини

У яку суму обійшовся один голос виборця партіям на виборах до міськради (інфографіка)

Аналітики Центру суспільних досліджень ПОЛІС порахували скільки партії витратили коштів на передвиборну агітацію в розрахунку на одного свого виборця, тобто на один голос, який був відданий за ту чи іншу партію.

Таке дослідження було зроблено на основі аналізу остаточних фінансових звітів виборчих фондів місцевих організацій партій, які брали участь у виборах до Тернопільської міської ради та даних протоколу Тернопільської міської ТВК про результати виборів депутатів Тернопільської міської ради.

“Найдорожчим”, за даними Полісу, виявився голос виборця для місцевої організації партії «Сила людей» , на який було витрачено 149 гривень 85 копійок, а «найдешевше» обійшовся голос виборця для партії «Батьківщина» – всього 5 гривень 73 копійки. Щодо інших організацій партій, то для партії «Республіканська платформа» їх виборець обійшовся в 107 гривень, «За майбутнє» – 54 гривні 29 копійок, «Порядок.відповідальність.справедливість» – 46 гривень 6 копійок., «Правий сектор» – 45 гривень 86 копійок, «Патріот» – 44 гривні 88 копійок, «Свобода» – 38 гривень, «Європейської солідарності» – 16 гривень 56 копійок, «Удару» – 12 гривень 44 копійки, і для партії «Слуга народу» 1 виборець обійшовся в 6 гривень 13 копійок.

Нагадаємо, що участь у виборах до Тернопільської міської ради взяли 19 місцевих організацій партій, у виборчих списках яких було зареєстровано 665 кандидатів в депутати. Право на участь у розподілі депутатських мандатів отримали 6 партій. Зокрема, це місцеві організації партій «Свобода», «Європейська солідарність», «Порядок.відповідальність. справедливість», «Сила людей» , «За майбутнє» та «Слуга народу».

Нагадаємо, що міським головою Тернополя став Сергій Надал з показником 74,6%.

Перейти до панелі інструментів