25.04.2024
Місто Новини

Які культові заклади зачинилися в Тернополі цього року

На зміну одним легендарним закладам, які зачиняються, у Тернополі з’являються інші. Які також відживають своє. Так, за останні пів року лише в центрі міста двері назавжди зачинили п’ять закладів. 

Першою, ще весною, закрили піцерію“Челентано” на Сагайдачного, куди роками ходили на піцу ті, хто полюбляв, аби тіста-основи було побільше. Як тоді пояснили, закриття закладу із запровадженням карантину не пов’язане. Як би там не було, приміщення пустує і досі. На дверях висить оголошення про оренду. 

Наприкінці літа в даному приміщенні планувала розпочати діяльність піцерія іншої всеукраїнської мережі, однак…

На початку червня один із співвласників повідомив, що арт-паб “Коза” також зачиняють. Тоді Олег Макогін одразу ж розвіяв всі сумніви: на місці “Кози” буде інший заклад. 

“Бар “Коза” припинив своє існування. Зовсім скоро в приміщенні колишнього арт-бару відкриється інший заклад громадського харчування, з іншою назвою, іншою концепцією, іншою філософією. Епоха тієї “Кози” пройшла. Нам потрібен був якийсь час, щоб це усвідомити”, – писав тоді у фейсбуці Макогін. Чи не найпам’ятнішою стравою, яку пропонували в “Козі”, був десерт із екстравагантною назвою “Цицька”.

Вже за місяць там і справді відкрили інший бар, щоправда, власники у нього також інші.

На Сагайдачного, поруч із ювелірним магазином, кілька тижнів тому зачинився заклад, який багато хто до останнього, за звичкою, називав “Європою”, бо Laeta Familia займала частину приміщення відомого ексресторану. 

Дорогі друзі, ми зачинили наші двері назавжди. У всього є початок та кінець. Протягом дванадцяти років ми старалися якісно приготувати та вправно подати вам смачну їжу, а також подарувати приємну атмосферу та затишок. Це були незабутні роки! Дякуємо вам, що були з нами!“, – повідомили на фейсбук-сторінці закладу. Яка причина закриття та що буде замість ресторану, журналістці Терміново дізнатися не вдалося. 

“Приміщення здається в оренду”, – так відповіли у фейсбуці на сторінці закладу. Хоча про це зрозуміло вже з вивіски, яку розмістили на декоративній огорожі літнього майданчика. 

Влітку зачинилися і ресторація “Йозеф Штрудель“. Останній рік там справді було негусто із клієнтами, хоча спершу тернополяни масово йшли дегустувати штрудлі з різними смаками, так, що важко було втрапити на вільний столик. Однак з липня в цьому приміщенні вже діє ресторан грузинської кухні. 

Нещодавно зачинився і ресторан Plov, що працював у приміщенні колишнього кафе “Затишок”, одразу біля музучилища. До цього там кілька років діяв ресторан узбецької кухні “Хіва”. На вхідних дверях приміщення теж висить оголошення про продаж приміщення.

 

Перейти до панелі інструментів