25.04.2024
Новини Оперативно

Аж тремтіли пальці рук: поліція затримала нетверезого водія маршрутки

Патрульні відсторонили від керування водія маршрутного таксі, який перебував з ознаками алкогольного сп’яніння. Подія трапилася сьогодні, близько 12 години дня, на проспекті С. Бандери. Про це повідоляє патрульна поліції Тернопільської області.

Інспектори зупинили маршрутний транспортний засіб БАЗ, кермувальник якого перевозив понаднормову кількість пасажирів: технічною характеристикою транспортного засобу, яка визначена в реєстраційних документах, передбачено 23 місця для сидіння, пасажирів було 33.
Надалі, під час спілкування з водієм 1957 р.н., патрульні помітили у нього ознаки алкогольного сп‘яніння: виражене тремтіння пальців рук, поведінка, що не відповідає обстановці. На законну вимогу поліцейських пройти огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння на місці зупинки або ж у найближчому медичному закладі, чоловік відмовився в категоричній формі.

На кермувальника патрульні склали протокол за порушення вимог карантину за ст. 44-3 КУпАП (санкція статті передбачає штраф у розмірі від 17 000 до 34 000 грн) та протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування в стані алкогольного сп’яніння) КУпАП (санкція статті передбачає штраф у розмірі 10 200 грн та позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік). Надалі, рішення прийматиме суд. Окрім того, за допуск до керування транспортним засобом водія, який перебуває у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніня, на посадову особу буде винесено постанову за ч. 1 ст. 129 КУпАП.

Перейти до панелі інструментів