19.04.2024
Новини

Суд поновив на посаді прокурора Віталія Сідорова, якого 4 роки тому затримувало НАБУ

На посаді керівника Тернопільської місцевої прокуратури 12 листопада суд поновив Віталія Сідорова. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Я вірю в правосуддя! Сьогодні Восьмий апеляційний адміністративний суд поновив мене на посаді керівника Тернопільської місцевої прокуратури. Суд також стягнув з Тернопільської обласної прокуратури на мою користь середній заробіток за увесь період вимушеного прогулу. Рішення суду набрало законної сили з моменту його проголошення. Суди тривали більше чотирьох років”, – написав Віталій Сідоров.

Прокурор дякує друзям за підтримку та своєму адвокату – дружині Ірині Сідоровій.

https://www.facebook.com/krem.prok/posts/3554032941323634

 

За неофіційними даними, розмір компенсації може скласти орієнтовно мільйон гривень.

Нагадаємо, 12 травня 2016 року, в результаті проведених детективами НАБУ заходів, було затримано трьох працівників органів прокуратури Тернопільської області за підозрою в одержанні неправомірної вигоди у розмірі понад 300 тис. грн. (ст. 368 КК України). Двом із них – керівнику місцевої прокуратури та одному з керівників обласної – повідомлено про підозру та вже обрано щодо них запобіжні заходи. Одному – у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 507 тис. грн, іншому –  цілодобовий домашній арешт. Третього підозрюваного, який переховувався від слідства, було затримано у Тернополі згідно з ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Таким чином, внаслідок спецоперації на Тернопільщині вже затримано чотирьох працівників органів прокуратури, двох керівників слідчих підрозділів Національної поліції та адвоката-посередника, повідомляли на офіційному сайті НАБУ.

До слова, Віталія Сідорова призначили на посаду прокурора тернополя у 2013 році. До того він працював прокурором Кременецького району.

 

Перейти до панелі інструментів