25.04.2024
Відео Новини Оперативно

Обсяги ремонтів зростуть майже удвічі: які дороги відремонтують на Тернопіллі наступного року (відео)

Цьогоріч на Тернопіллі відремонтують 162 км доріг, а наступного року заплановані ремонти ще 260 кілометрів. Про це сьогодні у пресклубі розповів начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия.

Водночас навіть при таких значних обсягах, яких Тернопільщина в попередні роки і близько не сягала, потреба ремонтів – в рази більша від запланованого.

Окрім доріг відремонтували два проблемні мости

– Наразі вже здійснене влаштування вирівнювального шару на понад 150-ти кілометрах доріг, а на решті автошляхів заплановані роботи ще тривають і будуть завершені до кінця року. На ділянках відремонтованих доріг у населених пунктах (а загалом це 23,6 км) вздовж узбіч облаштоване освітлення, – розповів Микола Довгошия.

Зокрема відремонтовано відразу кілька ділянок траси М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече. Серед них: обхід м. Кременець, ділянки Вишнівець — Горинка, а також від Тернополя у бік Чернівецької області. На 65% завершені роботи на ділянці дороги Теребовля — Заліщики.

вдалося зекономити 54 млн. грн,

їх перерозподілять

на ремонти інших ділянок

Серед відремонтованих доріг також 5-кілометрова ділянка у м. Ланівці, відтинок траси Н-18 Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль від Дружби до Дарахівського перехрестя, а також ділянка траси Р-39 Броди — Тернопіль (від Підберізців до Залізців). Щодо останньої ділянки, то там вдалося зекономити кошти, завдяки чому відремонтовану ділянку збільшили з запланованих 10 км до 11,5 км.

Крім того, дорожники відремонтували (або приступили до ремонту і завершать до кінця року)  на території області 4 шляхопроводи (загальна довжина — понад 200 погонних метрів) і два мости (у Лисівцях і Струсові). Під час ремонтних робіт на аварійному мості у с. Струсів дорожники повністю перекриють трасу Н-18 на цій ділянці.

— Загалом на ремонт доріг в області цьогоріч було виділено 3,6 млрд. грн, при цьому під час здійснення робіт вдалося зекономити 54 млн. грн. Ці кошти будуть перерозподілені на ремонти інших ділянок доріг або завдяки економії просто збільшать площу ремонту (як це було на трасі Броди — Тернопіль), — наголосив начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області.

Найкоротшу дорогу з столиці до Карпат робитимуть через Ланівці

На наступний рік запланований ремонт 14 об’єктів дорожньої інфраструктури області. Загальна протяжність відремонтованих доріг складе 260 км.

Серед головних об’єктів — завершення ремонту траси Н-18 Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль та ремонт ділянки на території області найкоротшого шляху з Києва до Карпат (вона проходить через Ланівці).

Велику увагу буде приділено

ремонтам мостів, їх у планах понад 50

Ці обсяги перевищують попередні, зокрема відремонтовані дороги у 2019-ому, у десятки разів, та є, однак, недостатніми. Як повідомив наприкінці зустрічі з журналістами Микола Довгошия, лише на трасах державного значення на території області, якими і опікується Служба, нині потребують ремонту 1300 км доріг із 1500 км їх загальної протяжності.

Перейти до панелі інструментів