28.03.2024
Новини

З 14 листопада в Україні запроваджують “карантин вихідного дня”: що це означає

В Україні відмовляються від адаптивного карантину та запроваджують обмеження «помаранчевої» зони на всій території держави, пише “Громадське”. Додатково уряд запроваджує «карантин вихідного дня» з 14 листопада і щонайменше до 30 листопада. Пояснюємо, що змінюється.

Уряд ухвалив відповідне рішення на засіданні Кабміну 11 листопада.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що найкращий варіант для медичної системи — це запровадження локдауну на всій території України на три тижні. Однак цього не витримає економіка. Тому МОЗ рекомендує хоча б посилити карантинні обмеження.

Що змінюється?

В Україні відмовляються від адаптивного карантину та запроваджують обмеження помаранчевого рівня небезпеки на всій території держави.

Про карантин вихідного дня

Його запроваджують вже з цих вихідних — з 00:00 суботи, 14 листопада, до 00:00 понеділка, 16 листопада. Такий карантин діятиме в Україні щонайменше три вихідних поспіль. Тоді заборонено приймати відвідувачів у кафе, ресторанах, барах, можлива робота на винос, а також у торгових центрах та інших розважальних закладів.

Також забороняється працювати закладами культури, крім суб’єктів господарювання, які займаються кіновиробництвом. На вихідних не працюватимуть спортзали та фітнес-центри.

Працювати дозволяють закладам торгівлі, 60% площі яких займають продуктові магазини, аптеки, ветеринарні продукти. Також продовжать роботу автозаправки, але без зон харчування, заклади, які надають фінансові послуги, заклади, які надають послуги з ремонту.

Громадський транспорт теж продовжить працювати.

Перейти до панелі інструментів