28.03.2024
Новини

З наступного тижня на Тернопільщині беруться за ремонт ще одного аварійного мосту

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області уклала договір на відновлення аварійного мосту, який не ремонтувався близько 50 років. Підготовчі роботи капремонту аварійного мосту на Н-18 в селі Струсів стартують на наступному тижні.

🏗Тендер на капремонт штучної споруди через р. Серет на автомобільній дорозі державного значення Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль км 103+602 виграла компанія ТОВ «ГЛОБАЛ БІЛД ІНЖИНІРИНГ».

🔺Як оновлять споруду?

➡️ Головне завдання мостовиків – зробити прогонову будову, котра б витримувала сучасний потік транспорту, адже траса Н-18 на Тернопільщині є дуже завантаженою.

🌉Згідно з проєктом, міст з балкового перероблять в арковий. Влаштують три елементи труби. Підрядна організація замовила виготовлення у підприємства Via Con гофрованої арки необхідного розміру.

Габарити моста збільшать до 9 метрів. Також розширять тротуари по обидва боки. Вони матимуть ширину 1,5 м.

🔺Що буде з проїздом, коли розпочнуть капремонт?

❌ 🚚Проїзд автошляхом Н-18 у селі Струсів для великогабаритного транспорту буде закрито. Об’їзд місця ремонту здійснюватиметься автошляхом М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече.

👣🚘Для потреб мешканців села та легкового транспорту підрядна організація влаштує через ріку тимчасовий переїзд.

Нагадаємо, що у Лисівцях замість мосту, що обвалився, зводять новий, а також на Гаївському мості відновили рух транспорту.

Перейти до панелі інструментів